Két rövidítés kellett Federer sikeréhez

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 23. 21:24
Elmaradt legjobbjától, ennek ellenére nem engedett a két szettből az első helyen kiemelt Roger Federer a szülővárosában, Bázelben zajló 891 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében a finn Jarkko Nieminen ellen. A korábbi világelső könnyen gondba kerülhetett volna, azonban csakúgy mint mindig, ezúttal is a fontos pontokat megnyerte, így negyeddöntős.


 

TENISZ, BÁZEL, 891 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:
nyolcaddöntő:
Federer (svájci, 1.) – Nieminen (finn) 7:6 (7-5), 7:6 (7-1)

 

A Madridban az élete formájában játszó Andy Murray ellen az elődöntőben vereséget szenvedő Roger Federer triplázásra készül hazai pályáján Bázelban. A svájci klasszis az elmúlt két évben megnyerte a fedettpályás viadalt, azonban az idei szezonban lényegesen erősebb mezőny gyűlt össze.

 

Két top tízes játékos, David Nalbandian és Juan Martin Del Potro is tiszteletét teszi a tornán, azonban az első fordulóban még könnyebb ellenfél várt Federerre. Szerdán Bobby Reynolds igencsak megizzasztotta a US Open ötszörös bajnokát, három szettben azonban a világranglista második győzedelmeskedett.

 

A következő ellenfél Jarkko Nieminen tökéletes játékosnak igérkezett, hiszen kilenc eddigi mérkőzésükön a finn még szettet sem nyert, sőt rövidítésig is csak egyszer jutott el.

 

Csütörtökön eleinte úgy tűnt, az említett forgatókönyv ismétlődik, a hazai közönség legnagyobb örömére Federer értékesítette fogadóelőnyét a negyedik játékban és 3-1-re meglépett. Ezt követően viszont megállt a svájci, nagyot fordult a világ.

 

Röpke negyedóra alatt már azon kapta magát a nézősereg, hogy hősüknek szettlabdákat kell hárítania. Nieminen sorozatban négy játékot nyert, ám elszalasztotta két esélyét az első játszma megnyerésére, ellenfele pedig visszabrékelt és odalett a lehetőség, rövidítés döntött a nyitószett sorsáról.

 

A fordulatok ekkor már elmaradtak, Federer ha nehezen is megnyerte a játszmát. A második felvonásban sem változott sokat a játék képe, ismét a 13-szoros Grand Slam-bajnok brékelt, ám ellenfele feltámadt és egyenlített, ismét eljutottak a rövidítésig.

 

A hajrában azonban már csak egy ember volt a pályán, az első kiemelt mindössze egy pontot engedélyezett a finnek. Nieminen ha jobban koncentrál a döntő pillanatokban, meglepetést okozhatott volna, azonban a végén Federer örülhetett, bejutott a nyolc közé.

 

A negyeddöntőben az olasz Simone Bolelli vár rá, aki elméletben nem jelenthet komolyabb gondot számára.

 

TENISZ, BÁZEL, 891 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:
nyolcaddöntő:
Del Potro (argentin, 3.) – Bohli (svájci) 6:3, 6:3
Blake (amerikai, 4.) – Hernandez (spanyol) 6:7 (4-7), 6:2, 6:4
Nalbandian (argentin, 2.) – Vliegen (belga) 6:4, 5:7, 7:6 (7-4)
Bolelli (olasz) – Granollers (spanyol) 6:4, 6:2
F. Lopez (spanyol) – Fish (amerikai, 8.) 7:6 (11-9), 6:4
Andrejev (orosz, 6.) – Kohlschreiber (német) 7:6 (8-6), 6:7 (0-7), 7:5
Becker (német) – Beck (német) 3:6, 6:3, 6:4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu