Jankovics lerendezte a Williams lányokat

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 7. 20:32
Azok után, hogy mindössze egy játék elvesztésével átgázolt Venuson, néhány órával később gigászi csatában az ifjabb Williams-lányt, Serenát is legyőzte Jelena Jankovics a római kétmillió dollár összdíjazású női salakpályás női tenisztorna elődöntőjében.


Csütörtökön meglepően könnyedén verte a szerb Venust, hiszen mindössze egyetlen játék elbukásával lépett túl a lassú borítást kevésbé kedvelő hétszeres Grand Slam-bajnokon. A négy között érkezett a fiatalabb Williams lány, Serena, akit térdsérülése miatt az Australian Open óta ezen a héten láthatott először a közönség.

Az első játszma egyoldalúra sikerült, az amerikai lényegesen jobban szervált, az alapvonalról keveset hibázott és hamar előnybe került. A folytatásban fordult a kocka, a világelső játéka szétesett, nem jöttek első szervái, úgy bukta el a második felvonást, hogy bréklabdáig sem jutott el.

A harmadik szettben nem bírtak egymással a felek, és már-már úgy tűnt Serena pontot tesz a mérkőzés végére, amikor 5:4-es vezetésénél meccslabdához jutott, de ellenfele felállt, egyenlített, majd kiharcolta a rövidítést.

A véghajrát az első kiemelt kezdte jobban, minibrékjével előnybe került, de csakúgy mint a mérkőzéslabdánál Jankovicsban elegendő tartás volt a fordításhoz, amely döntőt ért számára. Hogy kivel találkozik a fináléban a szerb, az a Maria Jose Martinez Sanchez és a hosszú idő után először értékelhető teljesítmény nyújtó, korábbi Roland Garros-bajnok Ana Ivanovics összecsapásán dől el.

INTERNAZIONALI BNL DITALIA, 2 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, RÓMA, ELŐDÖNTŐ:
Jankovics (szerb, 7.)-S. Williams (1.) 4:6, 6:3, 7:6 (7-5)
Martinez Sanchez (spanyol)-Ivanovics (szerb) később

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu