Izgalmas csatában nyert Serena Williams

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 8. 07:37
Körömlerágós mérkőzésen végül 6:4, 7:5-re győzött a hazai pályán játszó Serena Williams az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) női egyes versenyének döntőjében a szerb Jelena Jankovics ellen. A fiatalabbik Williams-nővér ezzel karrierje kilencedik Grand Slam-címét szerezte meg, mi több, így 2003 augusztusa után visszaszerezte a világelsőséget is.


US OPEN (18,2 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS), NŐK, DÖNTŐ:
Serena Williams (amerikai, 4.) - Jelena Jankovics (szerb, 2.) 6:4, 7:5

 

 

Fantasztikus, leírhatatlan, amit ezek ott ketten Amerikában műveltek.

 

A fordulatokban bővelkedő meccset az amerikai Serena Williams nyerte meg úgy, hogy az első szettben háromszor brékelte a második kiemelt Jankovicsot, a másodikban pedig oroszlánként küzdve, négy szettlabdát hárítva diadalmaskodott.

 

A két óra négy perces finálé az elmúlt időszak egyik legjobb és legizgalmasabb női egyestalálkozója volt.

 

„Majd kibújok a bőrömből, el sem hiszem - lelkendezett a 26 esztendős régi-új világelső amerikai. - Nem is gondolkodtam azon, hogy ismét én lehetek a világ legjobb teniszezőnője, csak mentem előre, keményen dolgoztam. S hogy ez végül így történt, csak hab a tortán."

 

Öt év után tehát ismét a fiatalabbik Williams-nővér vezeti a világranglistát, ám ehhez kellett a riválisok szerencsétlenkedése is. Akik szeretik Serena Williams játékát, ezúttal sem csalatkozhattak, hiszen az amerikai lány a rá oly jellemző dinamikus, mindent elsöprő tenisszel rukkolt elő.

 

Csupaszív játéka ellenére igencsak beragadt a döntő elején. Már a második adogatását elvette tőle az élete első egyéni Grand Slam-fináléjába került szerb, miután csúnyán a hálóba bombázott.

 

Csakhogy az ellenfelet Serena Williamsnek hívták, aki felébredt, megdörzsölte a szemét és zsinórban négy gémet megnyerve 5:2-re fordított. Jankovicsot lelőtte a pályáról, a sokkot kapott játékos azonban csakhamar kikerült a hullámvölgyből.

 

Brékelt, hozta a kötelezőt, csakhogy 5:4-nél Serena is ezt tette, immáron harmadjára a szettben. Ez pedig sokba, egészen pontosan az első játszmájába került a szerbnek, aki ha tudta volna mi vár rá, talán már ekkor bement volna az öltözőbe.

 

Remek, briliáns megoldásokkal tarkított találkozón tapsolhatott a publikum, pedig az igazi izgalmak csak eztán következtek.

 

3:3-ig fej-fej mellett baktattak a felek, ez eddig rendben is van. Jankovics ez idő alatt négy bréklabdát is hárított, ha nehezen is, de partiban maradt. Az egyetlen negatívum Williamsszel kapcsolatban, hogy számtalanszor bukta el pontjait a háló miatt. Az amerikai rendre belepofozta a labdát a zöld szitába, a hetedik gémben is ez lett a veszte.

 

A brék után Jankovics hajszálnyira, vagy talán még közelebb került az egyenlítéshez. 5:3-nál a szettért fogadhatott, s három játszmalabdához jutott. 0-40. És innen is ki lehetett kapni.

 

Williams hihetetlen körülmények közepette kiegyenlített. A maratoni tizedik játékban öt bréklabdát hárított Jankovics, közben egy negyedik szettlabdát is elbabrált, de nem állhatott végzete útjába.

 

Serena 6:5-re fordított, első meccslabdájával még nem, de másodikkal már megnyerte a döntőt, ezzel élete kilencedik Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be. A US Openen 2002 után a harmadik sikerének örülhetett az újdonsült világelső, de a túloldal is megérdemel egy nagy tapsot ezért a szenzációs élményért…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu