Zvonarjova nyerte a katari visszavágót

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 17:52
Vera Zvonarjova visszavágott az októberi linzi döntőben elszenvedett vereségért és három szettben legyőzte Ana Ivanovicsot a tenisz WTA-világbajnokság Fehér csoportjában. Ezzel az ismét émelygő, torokfájással bajlódó egykori világelső a kiesés szélére sodródott, csak nagy szerencsével kerülhet az elődöntőbe.


A Fehér csoportban lejátszott első forduló jobban alakult a világranglista kilencedik helyén álló Vera Zvonarjova számára, hiszen két szettben magabiztosan verte honfitársát, Szvetlana Kuznyecovát 6:2, 6:3-ra.

 

A korábban a WTA listájának első helyét is elfoglaló csodaszép szerb, Ana Ivanovics viszont elsősorban gyomorproblémái miatt nem tudta hozni csúcsoformáját a világelső Jelena Jankoviccsal szemben, és szintén simán, két játszmában maradt alul.

 

Örökmérlegüket tekintve az idén Grand Slamet is nyerő szerb áll jobban, legutóbb például éppen a linzi torna fináléjában múlta felül riválisát 6:2, 6:1-re. Összességében négyszer tudott eddig diadalmaskodni Ivanovics, míg Zvonarjova kétszer.

 

Az első játszmában az orosz kétszer is elvette a Roland Garros-győztes délszláv adogatását, és meglehetősen simán 6:3-ra húzta be a játszmát. A második szett már ennél izgalmasabban zajlott, Zvonarjova is többet rontott. Mindketten két kettőshibát vétettek, és a szerb lány ezúttal kétszer is hárítani tudta ellenfele bréklabdáját. A kiegyenlített játék végül rövidítéshez vezetett, amelyben a szerb jobban bírta idegekkel és 7:5-re hozta ezt a részt.

 

A döntő szett is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az első. A 24 éves Zvonarjova 3:0-ra húzott el, két remek szervajáték között elvéve ellenfele adogatását. A következő gémben fontos ponthoz jutott, amellett, hogy védett egy bréklabdát.

 

Nem adta tehát fel a szerb és 5:3-nál elvette a moszkvai illetőségű teniszező szervajátékát, ám a következőkben a győzelemért fogadhatott Zvonarjeva, és a délszláv lány egy kettős hibával két meccslabát ajándékozott az orosznak, aki a másodikkal élt is, így 6:3, 6:7 (5-7), 6:4-re győzött és továbbjutott.

 

Ana Ivanovics ezzel a kiesés szélére sodródott és kisebb csodára van szüksége az elődöntőbe jutáshoz, bár még nem búcsúzott el a további küzdelmektől. A legtöbb, amit tehet, hogy két szettben megveri utolsó mérkőzésén Szvetlana Kuznyecovát és reménykedik, hogy mind az orosz, mind Zvonarjova legyőzi Jelena Jankovicsot.

 

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, FEHÉR CSOPORT:
Zvonarjova (orosz, 8.)-Ivanovics (szerb, 4.) 6:3, 6:7 (5-7), 6:4

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu