Argentin-spanyol Davis Kupa-döntő

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 21. 19:56
Az argentin férfi teniszválogattott lesz a spanyolok ellenfele a Davis Kupa fináléjában, miután 3-2-re nyert az orosz csapat ellen Buenos Airesben. A finálét november 21-23. között rendezik, a kétszeres DK-győztes spanyolok (2000, 2004) Argentínában lépnek pályára.


DAVIS KUPA, VILÁGCSOPORT, ELŐDÖNTŐ:
Buenos Aires: Argentína-Oroszország 3-2
Juan Martin Del Potro-Igor Andrejev 6:4, 6:2, 6:1
David Nalbandian-Nyikolaj Davigyenko 6:3, 3:6, 6:7 (2-7), 0:6
Guillermo Canas, David Nalbandian-Igor Kunyicin, Dmitrij Turszunov 2:6, 1:6, 7:6 (9-7), 6:3, 6:8
David Nalbandian-Igor Andrejev 7:6 (7-5), 6:2, 6:4 Juan Martin Del Potro-Nyikolaj Davigyenko 6:1, 6:4, 6:2

A dél-amerikai együttes joggal bízhatott abban, már tét nélküli lesz a záró mérkőzés. Az eddigi három mérkőzés után ugyanis a hazai együttes 2-1-re vezetett, joggal bízhatott legtapasztaltabb játékosa sikerében.

 

Nalbandian azonban ezúttal megroppant a hatalmas teher alatt, pedig viszonylag simán, 6:3-ra nyerte az első szettet. Úgy tűnt, innen egyenes út vezet a további két felvonás „behúzásához, de csalódnia kellett a lelkes és elszánt hazai szurkolótábornak.

 

Davigyenko ugyanis egyre bátrabban és pontosabban teniszezett, nem zavarta a drukkerek viselkedése. Az orosz klasszis jól adogatott, jóval kevesebbet (33-52) hibázott, kiválóan bírta a három és fél órás csatát.

 

A második szettet biztosan hozta a vendégek klasszisa, majd hatalmas csata alakult ki. A rövidítésig Nalbandian is bírta erővel, de akkor végzetesen megtört. Mindössze két labdamenetet nyert, máris 1-2 állt az eredményjelzőn.

 

Korábban nagyon sokszor előfordult, hogy az argentin játékos vert helyzetből is talpra állt, ezt a bravúrt még Roger Federer ellen is bemutatta. Ezúttal nem így történt, alaposan leromlott a teljesítménye, gémet sem nyert.

 

A záró találkozó döntött a fináléról, Juan Martin Del Potro 6:4, 6:2, 6:1 arányban múlta felül Igor Andrejevet. Az argentin férfi teniszválogattott lesz a spanyolok ellenfele a Davis Kupa fináléjában.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu