Fucsovics félsikere a felnőttek között

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 19. 17:24
Nem sikerült a bravúr Fucsovics Mártonnak metzi ATP 250-es Grand Prix selejtezőjének második fordulójában vereséget szenvedett az 1. kiemelttől, de a párosban még javíthat. Szávay Ágnes a US Open után Szöulban kezdi ázsiai körútját, a 16 közé jutásért régi ismerőse ellen lép pályára.


A múlt heti US Opennel befejezte szereplését Fucsovics Márton a junioroknál, de nem sokat pihent a korosztályos világranglista második helyezettje, szombaton már az ATP Tour metzi állomásán lépett pályára és első mérkőzését megnyerte a selejtezőben (Nicolas Renavand ellen 3:6, 6:2, 6:3-ra).

Nem volt szerencséje a wimbledoni junior bajnoknak, mert a második körben az első kiemelt, a világranglistán 100. Édouard Roger-Vasselin várt rá. A nyíregyházi tehetséget hiába kísérte el a papája és a mamája, a francia ellen ez sem segített, 61 perc alatt 6:2, 6:3-ra kikapott.

A mérkőzés statisztikája alapján Fucsovics az ászadogatások tekintetében jobbnak bizonyult riválisánál, az viszont valószínűleg meghatározta a találkozó kimenetelét, hogy a magyar csak 35 százalékban ütötte be első szerváit és mindössze egyszer volt fogadóelőnye, az sem tudta kihasználni.

A vereséggel nem ért véget Fucsovics Márton szereplése Metzben, mert a párosoknál, szintén szabadkártyával főtáblás a francia Pierre-Hugues Herbert oldalán. A fiatal kettősnek nehéz dolga lesz, mert a második kiemelt brazil Melo-Suarez duó ellen kell bemutatkoznia.

A női teniszezőknél Szöulban és Taskentben folytatódik a WTA Tour és a koreai 220 ezer dolláros verseny 32-es főtábláján Szávay Ági nyolcadik kiemeltként indul. Az első fordulóban korábbi edzőjének Kohárszky Zoltán tanítványával, a Polona Hercoggal mérkőzik a magyar lány.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu