„Federer-betegség” hátráltatta az ászt

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 16. 14:03
Számos orvosi vizsgálat és vérvizsgálat után a szakemberek kiderítették, az elmúlt hónapokban miért ért el a vártnál szerényebb eredményeket a korábbi világelső amerikai teniszsztár. Andy Roddick szervezetét ugyanis legyengítette a mononukleózis elnevezésű betegség enyhébb változata, amely korábban Roger Federernek és Szávay Ágnesnek is komoly problémákat okozott.


 

A mononukleózis vírus okozta fertőzés, amely az immunrendszert támadja meg, lázat, fejfájást, torokfájást és levertséget okoz.

„Örülök annak, hogy végre megtaláltuk a bajok okozóját. Hátborzongató, amikor félsz az ismeretlen ellenféltől, fogalmad sincs, hogy mi a bajod. Néhány napig remekül éreztem magam, utána néhány napon át borzalmas az állapotod” – nyilatkozta Roddick.

Az egykori világelső brisbane-i tornagyőzelemmel kezdte az évet, majd negyeddöntős volt az Australian Openen és Memphisben, fináléba került San Joséban és Indian Wellsben. Április elején diadalmaskodott Miamiban, azóta viszont öt versenyen indult, mindössze a szerényebb mezőnyű atlantai viadalon volt sikeres, a legjobb négy között búcsúzott.

„Az orvosok szerint végre túl vagyok a mononukleózis nagyon enyhe változatán. Úgy érzik, most már minden rendben lesz” – tette hozzá az amerikai teniszező.

Az említett immunbetegség nem ritka a teniszezők között, Szávay Ágnes 2006-ban, Roger Federer pedig 2008-ban küszködött ezzel a problémával.

Andy Roddick április elején a miami verseny után a 8. volt a világranglistán, ezen a héten már „csak” a 13. Állítása szerint a betegség miatt az elmúlt hónapokban a szokásosnál kevesebbet edzhetett, de most már más a helyzet.

„Ismét egész nap teniszezhetek és futhatok, nagyon élvezem! A nyáron négy-öt alkalommal is meg kellet napokra szakítanom a felkészülést, ez korábban sohasem történt meg. Akkor még furcsállottam, hogy miért kerültem levert állapotba. Mintha elveszítettem volna a motivációmat…”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu