Egy lépésre nagy álmától Andy Murray

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 28. 13:41
Rafael Nadal és Roger Federer két legveszélyesebb trónkövetelője játssza a férfi egyes döntőjét vasárnap, Novak Djokovics már csütörtök este biztosította helyét a fináléban, Andy Murray pénteken követte a szerbet, 3 óra 46 perc alatt 4:6, 7:6, 6:1, 7:6-ra verte a szerdán még Nadalt búcsúztató David Ferrert.


Nem véletlenül féltették a skótot David Ferrertől. Egyrészt a spanyol kirobbanó formában teniszezett Rafael Nadal ellen is, másrészt a korábbi öt találkozójukból háromszor a spanyol volt a jobb. Igaz Grand Slamen soha nem mérkőztek, és kemény pályán eddig csak Andy Murray nyert. A 2011-es szezonban még mindkét játékos veretlen volt az összecsapás előtt. A szigetországi a harmadik, a hispán az első Grand Slam-döntőjébe igyekezett bejutni.

Murray akár meg is nyugodhatott Federer búcsúját követően, mert a két korábbi GS-fináléjában a svájcitól kapott ki. Az elmúlt bő tíz évben szinte mindig volt az Australian Opennek egy meglepetés-menetelője (1998 - Marcelo Ríos, 1999 - Thomas Enqvist, 2002 - Thomas Johansson, 2003 - Rainer Schüttler, 2006 - Markosz Bagdatisz, 2007 - Fernando González, 2008 - Jo-Wilfried Tsonga), de közülük csak Johansson tudott a csúcsra érni. Az idei váratlan trónkövetelő David Ferrer lett.

Péntek este a Rod Laver arénában közel másfél órán át úgy tűnt, hogy a mindössze 175 centiméter magas spanyol Andy Murrayt is megtréfálja. Bár az ötödik kiemelt brit brékelt előbb, de Ferrer gyorsan javított, és 6:4-re hozta az első játszmát. A második felvonás is kiegyenlített csatát hozott, a tizenegyedik gémig mindketten hozták szervájukat, mikor a tavalyi döntős brékelt és a szettért szerválhatott, ám riválisa visszavette elbukott adogatását és a rövidítés döntött. Ott viszont csak egy ember volt a pályán, Murray egyenlített.

A skót innentől mintha megtalálta volna az ellenszert Ferrer játékára, irányítani kezdett az alapvonalról és áthatolt ellenfele védelmén, hamar megnyerte a harmadik szettet és egy lépésre került a döntőtől. A helyét végül a maratoni negyedik játszmában váltotta meg, amikor a rövidítést ismét uralva egy röptével végleg mattolta a torna meglepetésemberét.

AUSTRALIAN OPEN, FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ (25 millió ausztrál dollár, kemény pálya):
Murray (skót, 4.)-Ferrer (spanyol, 7.) 4:6, 7:6 (7-2), 6:1, 7:6 (7-2)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu