Czink diadala, megelőzte Szávayt!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 20. 22:11
Czink Melinda élete első WTA-tornagyőzelmét aratta Quebec Cityben, a 220 ezer dollár összdíjazású teniszviadal vasárnapi döntőjében, ahol a cseh Lucie Safárovát verte meg szetthátrányból két óra, tizenhat perces mérkőzésen. Temesvári Andrea, Kuti Kis Rita, Gubacsi Zsófia és Szávay Ágnes után ő az ötödik tornagyőztes teniszezőnőnk egyéniben a WTA Touron. Tizenöt helyet lépett előre a legfrissebb világranglistán (37.), egy hellyel már Szávay Ágnest is megelőzi hétfőtől.


Ötvenhat hónapot várt arra Czink Melinda, hogy újra WTA-siker kapujába érhessen. Huszonhat éves, balkezes teniszezőnk a harmadik kiemelt, szintén balkezes cseh Lucie Safárova ellen lépett pályára a vasárnapi fináléban. Eddigi egyetlen döntőjében, 2005 januárjában Ana Ivanovicstól kapott ki Canberrában. 

A brnói lányt csak két hely választotta el Czinktől a világranglistán (50.), de volt már 22. is, 2007-ben a negyeddöntőig jutott az Australian Openen. Ő az ötödik tornagyőzelmére hajtott a Bell Challenge elnevezésű fedettpályás tornán, szőnyegen. Először találkozott a két játékos.

Az első két szettben egy-egy brék döntött, először Safárova, aztán Czink javára. A döntő felvonás aztán rögtön három brékkel kezdődött. Ebből kettőt Czink jegyzett, ám oda lett a lépéselőny 3:3-nál.

A magyar hölgynek 4:5-nél a meccsben maradásért kellett szerválnia, de nem remegett meg a keze. Sőt, a következő gémben kihasználta bréklehetőségét, majd pontot tett a mérkőzés végére, semmire hozta utolsó adogatójátékát.

Czink a negyeddöntőben azt a Nagyja Petrovát búcsúztatta, aki a tavalyi kiírásban (szintén a nyolc között) elbánt vele, igaz az orosz sérülés miatt feladta a meccset az első szett elvesztése után. Az elődöntőben a hazaiak üdvöskéjét, Aleksandra Wozniakot győzte le.

Jutalma 280 ranglistapont és 37 ezer dollár, győzelmével versenyben van az indulásért a szezonzáró bali tornán (a top tíz tornagyőztest hívják meg azok közül, akik nem vesznek részt a dohai WTA-vb-n, ketten szabadkártyát kapnak). A sikerrel újabb egyéni csúcsot döntött, tizenöt helyet előrelépve tagja az első negyvennek a világranglistán. Szávay Ágnest is megelőzi egy pozícióval, tehát ő az első számú magyar teniszezőnő. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu