Andy Roddick 19 ásszal lepte meg Seppit

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 1. 00:02
A nyolcadik helyen kiemelt Andy Roddick, több mint két óra alatt legyőzte az olasz Andreas Seppit a harmadik fordulóban az év utolsó Grand Slam tornáján, a US Openen vasárnap. A hazai közönség előtt szereplő amerikai ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Fernando Gonzalez - Jarkko Nieminen találkozó győztesével mérkőzik.


Ha azt a kérdést tennék fel, ki emelhette utoljára magasba a US Open trófeáját Roger Federer négyéves uralmát megelőzően, egy pillanatra elgondolkozunk. Felrémlik a legendás Pete Sampras illetve Andre Agassi emléke, majd Lleyton Hewitt és Marat Szafin karrierjének csúcsát jelentő pillanatok jutnak eszünkbe.

 

Ez a játékos azonban nem más, mint Andy Roddick, aki még 2003-ban bizonyult a legjobbnak Flushing Meadowsban. Azóta évek teltek el és az akkor fiatal sztár napjainkra a rutinos játékosok közé lépett. Az idei esztendőben ismét győzelmi reményekkel érkezett a tornára és nem is kezdte rosszul szereplését.

 

Az első két fordulóban egy könnyebb találkozón, a veterán Fabrice Santoro ellen csak bemelegített, ám a tehetséges Ernests Gulbis ellen már jobban megizzadt, igaz így sem volt kétséges a harmadik fordulóba jutó személye.

 

Vasárnap a 31. helyen rangsorolt olasz Andrea Seppi volt az ellenfele a centerpályán és ahogy azt a hazai közönség várta: magabiztosan győzött.

 

Az első játszma lényegében a második játékban dőlt el, amikor Roddick többször hibára kényszerítte ellenfelét és brékelőnybe került. A magabiztos adogatásai révén hamar stabilizálta előnyét és egy hosszadalmas Seppi-szervagém végén behúzta az első felvonást.

 

A folytatásban új erőre kapott az olasz, aki tartotta a lépést a közönségkedvenccel és már úgy tűnt rövidítésben dől el a második szett sorsa, amikor Seppi koncentrációja alábbhagyott.

 

A 24 éves ellenfele adogatásánál a második fogadóelőnyét használta ki az amerikai, amikor az olasz egy tenyerest az alapvonal mögé ütött, aki ezzel kilátástalan helyzetbe került.

 

Ahhoz azonban, hogy Seppit két vállra fektesse a nyolcadik kiemelt, keményen meg kellett dolgoznia a harmadik játszmában. Ellenfele az ötödik játékban először a mérkőzésen elvette adogatását, ám amikor a szettért szervált az olasz, ismét megremegett a keze, majd hamarosan tiebrékbe torkollott a találkozó.

 

A rövidítésben a bombaerős szerváiról híres Roddick – aki ezúttal 19 ásszal zárt – nem kegyelmezett és 2:05 óra alatt biztosította helyét a nyolcaddöntőben, ahol a Fernando Gonzalez - Jarkko Nieminen találkozó győztesével mérkőzik.

 

US OPEN, FÉRFI, 3. FORDULÓ:
Roddick (amerikai 8.) – Seppi (olasz 31.) 6:2, 7:5, 7:6 (7-4)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu