Aki világelsőt vert egy év böjt után!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 27. 22:30
Egy esztendő és két hét elteltével nyert szombaton ismét tornát az orosz Vera Zvonarjova, aki szépen csendben a döntőbe masírozott Dohában, majd két szettben elintézte a múlt heti, dubaji WTA-torna győztesét, a dán világelső Caroline Wozniackit. Öt elveszített döntő után érezhette meg ismét a siker ízét.


A világelső, címvédő, Dohába friss tornagyőztesként érkező Wozniacki 6:4, 6:4-es veresége már csak azért is meglepetés, mert szettveszteség nélkül jutott el a fináléig, miközben orosz ellenlábasa a Hantuchova elleni negyeddöntőben döntő játszmában, 3:5-ről fordított és a négy között, Jankoviccsal szemben is csak három felvonásban diadalmaskodott. Szombati bravúrjával egyenlített az egymás elleni párharcban a moszkvai lány, 4-4 az állás.

“Caroline a világelső, és meg kell hagyni, ragyogóan játszik. Én csak futottam a labdák után és küzdöttem a pontokért”  – értékelt szerényen Zvonarjova, aki életében először vert két szettben világelsőt. "Ennek a sikernek nagyon különleges az íze, főleg két olyan kemény meccs után, mint amilyet Danielával és Jelanával játszottam. Annyi szurkolóm volt itt, hogy el sem hiszem. Ők segítettek át engem a holtponton" – tette hozzá.

Idén nem Zvonarjova tervei szerint alakultak a dolgok, melbourne-i teljesítményével ugyan elégedett lehet, de Pattayában honfitársa, az azóta top20-as játékos Klejbanova tréfálta meg az elődöntőben, Dubajban pedig a szlovák Hantuchova mutatott neki sorompót a harmadik körben. Nagy megkönnyebbülést jelentett számára a mostani siker:

“A torna elején álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen jól összejönnek a dolgok.  Ez óriási, mindazonáltal szeretnék gratulálni Caroline-nak, nagy játékos, nagy küzdő. Biztosan sok nagy csatánk lesz még. Hihetetlenül élveztem ezt a viadalt" – zárta mondandóját a világranglista harmadik helyezettje, aki karrierje 11. trófeáját vihette haza.

"Mindig csalódott vagyok, ha veszítek, de most egy nagy rivális győzött le. Vera remek meccset játszott és remek versenyt tudhat a háta mögött. Boldog vagyok, hogy bejutottam a döntőbe, ezzel a héttel is elégedett lehetek, biztos, hogy jövőre is visszatérek ide, Dohába" – nyilatkozott a vesztes, azaz Caroline Wozniacki. 

A HÉTVÉGI TORNAGYŐZTESEK
QATAR LADIES OPEN
WTA-TORNA (PREMIER), 721 EZER DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Női egyes, döntő
Zvonarjova (orosz, 2.)-Wozniacki (dán, 1.) 6:4, 6:4

ABIERTO MEXICANO TELCEL
WTA-TORNA (INTERNATIONAL), 220 EZER DOLLÁR, SALAK
Női egyes, döntő
Dulko (argentin)-Parra Santonja 6:3, 7:6 (7-5)

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS
ATP-TORNA (500), 1,61 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Férfi egyes, döntő
Djokovics (szerb, 2.)-Federer (svájci, 1.) 6:3, 6:3

ABIERTO MEXICANO TELCEL
ATP-TORNA (500), 955 EZER DOLLÁR, SALAK
Férfi egyes, döntő
Ferrer (spanyol, 1.)-Almagro (spanyol, 3.) 7:6 (7-4), 6:7 (2-7), 6:2

DELRAY BEACH INTERNATIONAL TENNIS CHAMPIONSHIPS
ATP-TORNA (250), 442 EZER DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Férfi egyes, döntő
Del Potro (argentin)-Tipszarevics (szerb, 6.) 6:4, 6:4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu