A svéd sötét ló kezében a szerb

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 27. 17:41
A férfi teniszezők szezonzáró csúcstalálkozóján a londoni O2 Arénában az utolsó előtti csoportmérkőzésen a saját bevallása szerint is nagyon fáradt Novak Djokovics 7:6, 6:3-ra legyőzte a korábbi világelső Rafael Nadalt. A spanyol így játszmanyerés nélkül búcsúzott a versenytől, a szerb pedig szurkolhat az eddig százszázalékos Robin Söderlingnek, hogy este jobbnak bizonyuljon Nyikolaj Davigyenkónál, mert akkor ők ketten jutnak a szombati elődöntőbe.


A világranglista 2. és 3. helyezettje lépett ugyan pályára péntek délután, de az gyorsan kiderült, hogy ez a találkozójuk nem a teniszről szól majd. A fáradt Djokovics és a formán kívüli Nadal rengeteget hibázott, és leginkább önmaga ellen küzdött.

Djokovics a fontos pontoknál jobban koncentrált és ennek köszönhette sikerét. A Londonba címvédőként érkezett belgrádi 1 óra 57 perc alatt nyert, de ha este Söderling kikap Davigyenkótól, akkor a szerb búcsúzik.

Rafael Nadal sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, amire emberemlékezet óta nem volt példa, de a jövő hétvégi, csehek elleni Davis Kupa-döntőn javíthat, ami biztos jót tenne az önbizalmának.

Persze az sem lenne meglepő, ha Barcelonában nem lépne pályára, hiszen Djokovics ellen perceken át ápolásra szorult, a derekát fájlalta. 

MESTEREK KUPÁJA, LONDON (3,35 millió euró összdíjazás, kemény pálya)
B-csoport, 3. forduló:
Djokovics (szerb, 3.)-Nadal (spanyol, 2.) 7:6 (7-5), 6:3

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu