Északi összetett: fordulatok után német győzelem a nyitányon

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 29. 16:47
A Világkupa-címvédő német Ronny Ackermann győzött az Északi összetett nyitónapján Kuusamoban. Finnországban a második és harmadik helyet két hazai versenyző szerezte meg, Janne Ryynanen és Anssi Koivuranta.


A verseny szabályain épp a mostani szezonban változtattak. A nézők nehezen tudták követni a változatos sportágat, ezért a korábbi három alkalmazott versenytípust egyre egyszerűsítették le: A Világkupa ezentúl a síugráson kívül mindössze egy tíz kilométeres sífutásból áll.

 

A szombati versenynapon meglepetésre a tavalyi világkupa összetett harmadik helyezettje, Bill Demong csak a huszonhetedik lett. A másik figyelemre méltó momentum a második helyezett, alig húszéves Janne Ryynanen nevéhez köthető, aki az ugrás után még vezetett és végül életében először állhatott dobogóra.

 

A győztes Ronny Ackermann csak a negyedik volt a sífutás előtt, 135 méteres teljesítményével, így 43 másodperces hátrányból indult a futásnál, de már négy kilométer után feljött a második helyre és nem sokkal a cél előtt tudott teljesen elszakadni a finnektől.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu