A Dunaferrnél a négy közé jutás a cél

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 11:50
Négycsapatos nemzetközi tornát rendezett a hétvégén a Dunaferr férfi röplabdacsapata, amelyet az osztrák Union Arbesbach nyert meg a Veszprém, a Kecskemét és az utolsóként záró Dunaferr előtt. A Szász Antal Emléktornán résztvevő együttesek edzői a torna után értékelték az ott látottakat. Sokat mondó, hogy Ruffing Péter, a dunaújvárosiak trénere kiemelte: a legidősebb játékosa a keretben 23 éves...


„Az alapozás kellős közepén járunk, a csapatszerkezettel még nem is foglalkoztunk - monta Botos Ferenc, az Arbesbach magyar edzője. - Ez a torna remek alkalom volt a stabilitás, a labdabiztosság és a koncentráció felmérésére, tesztelésére. Három meccset játszottunk, de egyszer sem kértem időt, pedig kellett volna. Kíváncsi voltam, hogy mire képesek a srácok az alapjátékkal! Így is sikerült megoldani a nehéz helyzeteket, ráadásul mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Ezt az alapjátékot kell fejleszteni, látványossá és eredményessé tenni.”

 

„Nagyon fontos, hogy van két jó feladóm, akik között nem teszek különbséget. A felkészülési meccsek során Münchenben folytatjuk, hogy egy tizenkét-csapatos versenyen veszünk részt, majd két találkozón fogadjuk a Kométa-Kaposvárt, és valószínűleg a kecskeméti Hírös-kupán is elindulunk. Első bajnoki meccsünket szeptember utolsó hétvégéjén játsszuk. Célunk a legjobb hat közé kerülés, azt szerintem biztosan el tudjuk érni, de úgy vélem, hogy az elődöntőbe jutás sem lehetetlen!”

 

„Már tavaly is hívtak Veszprémbe edzőnek, idén mindketten kerestük egymást, mert jó a viszonyom a klubvezetőkkel - nyilatkozta Szabó Gábor, a Company Nyelviskola-Veszprémi RC játékos-edzője. - Bejöttek az igazolási terveink, és szerencsére biztos anyagi hátterünk is van. Korábbi dunaújvárosi játékosokból kialakult egy erős mag a kereten belül, és örömteli, hogy a veszprémiekben is nagy a bizonyítási vágy!”

 

„Lehet, hogy lesznek konfliktusok, de azt meg kell tanulni kezelni. Három részből áll a munkám: felügyelem az utánpótlás-képzést, valamint a felnőtt csapat edzője és játékos vagyok, de a Dunaferrnél is több feladatom volt. Nem szokatlan, de nem is jó, hogy több dologra kell figyelnem. Szerintem vagyok annyira rutinos, hogy megoldjam a helyzetet.”

 

„Célunk a Kiemelt-csoportba való feljutás, az ötödik-hatodik hellyel elégedett lennék, de úgy érzem, hogy egy kis szerencsével az elődöntőbe kerülés sem lehetetlen! Az alapszakaszt szeretnénk megnyerni, és a rájátszásban olyan eredményt elérni, hogy kedvező pozícióból várhassuk a folytatást. A Kométa-Kaposvár mögött rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, színvonalas, szoros meccseket várok.”

 

„Ezen kívül nagyon fontos célunk, hogy a kézilabda mögött a röplabdát is népszerűsítsük, ismertté tegyük Veszprémben. Hasznos volt a torna, bizonyította, hogy tudunk küzdeni egymásért, a lelkesedéssel, a hozzáállással elégedett vagyok. A szoros találkozókon persze előjöttek a hibáink is, ezek sajnos részben annak köszönhetők, hogy korlátozottak az edzéslehetőségeink, de minden kicsi siker egy lépés előre!”

 

„Augusztus negyedikén Dunavecsére mentünk edzőtáborozni a juniorcsapattal - mondta Gyurkó Sándor, a Kecskeméti RC edzője. - Egy nappal később Dunszt Ferenc, Frici bácsi felhívott, és kérte, hogy Karagics Mátyás sajnálatos távozása után vállaljam el a felnőtt együttes edzői posztját. Ismertem az anyagi nehézségeket és játékoskeret változásait, egész éjszaka gondolkoztam, majd másnap igent mondtam. A következő két hétben Karagics Mátyás útmutatása alapján Frici bácsi irányította az edzéseket, én augusztus huszonötödikén vettem át a csapatot. Az alapozás közepén vagyunk, az a legfontosabb, hogy a rajtra összeérjünk!”

 

„A tavalyi csapatból sokan távoztak, de van két rendkívül labdabiztos játékosunk, Csala Bernát és Bagics Balázs! Szeretném, hogy tudnánk még két röplabdázót igazolni, fontos, hogy legyen egy liberónk, hogy a centerek pihenhessenek, és kelljen a nyitásfogadással foglalkozniuk, valamint szükség van egy nyitásfogadó-ütőre is. A tornán az osztrákok elleni első szettel, és a második játszma elejével nem vagyok elégedett, a folytatásban ahhoz képest, hogy nincs liberónk, jól játszottunk. Hasznos, hogy két ötjátszmás meccsünk volt. A végére elfáradtak a srácok, de nem is nyaralni jöttünk! Bízom benne, hogy a nehézségeket át fogjuk vészelni. Hosszú évek óta hangoztatjuk, hogy Kecskeméten milyen remek az utánpótlás-nevelés, most a fiatalok segítségével kell eredményesnek lenni! A dobogó reális célkitűzésnek tűnik mindkét hazai sorozatban. Kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, sok szoros meccsel!”

 

„Ez a társaság három hete készül együtt, Herczeg Roland egy hete csatlakozott hozzánk, így igazi teszt-torna volt ez számunkra - nyilatkozta Ruffing Péter, a Dunaferr SE edzője. - Nagyon kíváncsi voltam, hogy a két feladó hogyan teljesít, hogyan irányítja a csapatot, Herczeg hogyan illeszkedik a csapatszerkezetbe, valamint Baróti Árpád képes lesz-e ellátni a feladó posztot. Tanulságos meccseken vagyunk túl, látjuk, miben kell fejlődnünk. Leginkább sáncban és nyitásfogadásban. Ez a keret így nem olyan, amilyet elképzeltem, szeretnék még igazolni.”

 

„Erős torna volt, két hét múlva megyünk Székesfehérvárra, ott talán nem lesz ilyen a mezőny, és az elképzeléseinkből többet meg tudunk valósítani. Sok idő és rengeteg munka, valamint türelem kell a fiatal, átalakult csapatunknak, lépésről lépesére kell haladunk. Ha sikerül tovább erősödnünk, akkor a célunk egyértelműen a négy közé kerülés, de szerintem két közös év mindenképpen kell ahhoz, hogy igazán számolni lehessen velünk, hiszen a rutinos játékosaink, a vezéregyéniségeink távoztak, és most a 23 éves Lukács Attila a legfiatalabb!”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu