Pars már ezüstérmesnek érezheti magát

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 23:44
Pozitív lett a két olimpiai érmes fehérorosz kalapácsvető, Vagyim Gyevjatovszkij és Ivan Tyihon doppingtesztje, a sportolók versenyjogát felfüggesztik - közölte péntek este Brüsszelben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke, Lamine Diack. Az ügyben a következő hetekben a NOB is bejelentést tesz, ezután foszthatják majd meg érmeitől a fehérorosz sportolókat, és léptethetik két hellyel előre, azaz ezüstérmes pozícióba a versenyszámban negyedik helyen végzett Pars Krisztiánt.


"Teszteltük a versenyzőket és pozitív lett a mintájuk" - erősítette meg Lamine Diack.

 

A nemzetközi szövetség egy másik illetékese azt is elárulta, hogy "tesztoszteron-doppingról" van szó.

 

Az orosz vessport hírügynökség már szerdán beszámolt arról, hogy Gyevjatovszkij illetve Tyihon is megbukott a doppingellenőrzésen, ezt most hivatalosan is megerősítette Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), várhatóan a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is hamarosan kommünikét ad ki az ügyben.

 

 

A következő lépést a WADA teheti meg, amely értesíti az eredményekről a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot-ot. A NOB fegyelmi testülete szeptember végén ül össze az ügyben, és ekkor minden valószínűség szerint fel fogja szólítani a Fehérorosz Atlétikai Szövetséget, hogy kérje vissza az érmeket a két érintett kalapácsvetőtől.

 

Amennyiben lezárul az ügy adminisztrációs szakasza, Pars Krisztián két helyet is előreléphet, azaz utólag ezüstérmet fog érni pekingi teljesítménye.

 

Pars a kínai fővárosban 80,96 méterre hajította a kalapácsot a Madárfészekben, ekkor úgy tűnt, ez csupán a negyedik helyre lehet elegendő, az újabb fejlemények után már szinte bizonyosan övé lesz az ezüstérem.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu