Tizenkétszeres költségvetés a MOB-nál

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 4. 14:48
A Magyar Olimpiai Bizottság a tavalyihoz képest tizenkétszeres költségvetéssel gazdálkodhat, a pénzek mögött feladatok, kötelességek és felelősség van – jelentette ki Borkai Zsolt, a MOB elnöke pénteken, a szervezet győri kihelyezett elnökségi ülése után.


Borkai elmondta, többek között a MOB idei költségvetéséről tárgyalt a vezetés, és a Győrött elfogadott javaslatot terjeszti majd a március végén esedékes közgyűlés elé. A MOB több mint hatmilliárd forinttal gazdálkodhat 2011-ben, ez tizenkétszerese a tavalyinak. A köztestületek és a sportági szakszövetségek a MOB-on keresztül nem automatikusan kapják meg a pénzeket, azokat beadott szakmai tervek alapján fizetik ki.

A MOB elnöke hozzátette: javasolta, hogy az öt látványsportág (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda) mellett a MOB is kerüljön be a kedvezményezettek körébe. Ehhez az Országgyűlés jóváhagyása szükséges.

Borkai úgy tudja, hogy az Európai Unió Brüsszelben még ebben a félévben foglalkozik a sporttámogatások után igénybe vehető társaságiadó-kedvezményről szóló magyar törvényjavaslattal. Jelezte, amennyiben elfogadják azt, a hazai önkormányzatoknak is át kell gondolniuk eddigi sporttámogatási rendszerüket, hiszen nagyrészt ugyanezeket a sportágakat segítik.
Címkék: mob
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu