Simon 66., Szabó 73. Szocsiban

Szerző: MTILétrehozva: 2014. február 11. 14:01
Simon Ágnes 66., míg Szabó Milán 73. lett a sífutók keddi sprintversenyének selejtezőjében a szocsi téli olimpián.


A Kolozsváron született, 39 éves Simon 3:04.72 perc alatt teljesítette az 1,3 kilométeres távot, ezzel egy török riválisát tudta megelőzni. A kvalifikációban a norvég Maiken Caspersen Falla bizonyult a leggyorsabbnak, tőle 32.65 másodperccel maradt el a magyar versenyző. Vancouver legeredményesebb olimpikonja, a múlt szombati 15 kilométeres üldözőversenyben aranyérmes, szintén norvég Marit Björgen könnyedén, harmadikként jutott a legjobb harmincat felvonultató negyeddöntőbe.

A 23 esztendős Szabó Milán úgy ért célba 3:59.68 perces idővel az 1,8 kilométeres pályán, hogy a célegyenes előtt nem sokkal elesett, de így is 13 vetélytársát előzte meg. A selejtezőt a szám 2009-es világbajnoka, a norvég Ola Vigen Hattestad nyerte 3:28.35 perccel.

"Nagyon kegyetlen volt a pálya. Eddig gyors és kemény volt a hó, de ma annyira meleg van, hogy erősen olvadt. Amikor elkezdődött a verseny, láttam, hogy a legjobbak, például svédek is esnek a lejtők végén a kanyarokban, ezért óvatosan mentem, talán túlságosan is, nem akartam elesni" - értékelte teljesítményét a láthatóan elfáradt Simon, aki kifejtette, fagyott pályán, amikor hibátlanul csúsznak a lécek, kisebb a különbség a versenyzők között, mert a latyakos hóban szinte kétszer annyi energiát emészt fel a sífutás.
Simon elárulta, hogy a norvégoktól kapott lécekkel indult, s ezekhez foghatókkal előzőleg még sose futott.

"Van egy jó ismerősöm a norvég csapatban, egy hete kértem tőle ezt a szívességet, azóta nem is beszéltünk, de ma egy pár síléc fogadott a tárolóban. Fantasztikus volt ezekkel futni" - mondta Simon Ágnes, aki előzetesen a legjobb hatvanba szeretett volna kerülni.

Hozzátette, a lelkének jobban esett volna, ha vannak még mögötte páran az eredménylistán. Ennek ellenére kijelentette, élete egyik legnagyobb élménye volt, hogy itt lehetett az olimpián, még akkor is, ha reggel elkeseredett, amikor meglátta, milyen havon kell versenyeznie. Jövőre a svédországi világbajnokságon szeretne indulni.

A gyöngyösi Szabó Milán úgy vélekedett a futásáról, hogy a pálya 80 százalékáig "113 százalékon" teljesített, de aztán azt hitte, túl van a nehezén, emiatt dekoncentrálttá vált, így következett be az esés.
"Nagyon jó formában voltam. Azért bánt nagyon ez az esés, mert enélkül egész jó helyezést érhettem volna el, elvégre még így is sok riválist megelőztem" - mondta Szabó, aki pénteken még indul a klasszikus stílusú 15 kilométeres viadalon. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, elsősorban a sprintre készült, mert korábbi biatlonosként a szabadstílust jobban kedveli.

Elmondta, hogy a zárónapon esedékes 50 kilométeren nem indul el, mert nem tudna végigmenni a pályán, mivel 5 kilométeres köröket alakítottak ki a szervezők, s így leköröznék őt. Pályafutásával kapcsolatban pedig azt mondta, elsősorban a pénztől függ, hogy folytatja-e.

A negyed- és elődöntőket követően a nők döntőjét 14.30-tól, míg a férfiakét 14.40-től rendezik.

Címkék: szocsi_2014
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu