Pljuscsenko visszalépett, visszavonult

Szerző: MTILétrehozva: 2014. február 13. 22:14
A csütörtöki rövidprogram bemelegítése közben megsérült Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok klasszis műkorcsolyázója, ezért visszalépett a szocsi téli olimpia egyéni versenyétől.


A 2006-ban, Torinóban olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok versenyző egy sikertelen ugrást követően sokáig görnyedve maradt, láthatóan megrándult a dereka. A korábban komoly műtéten átesett Pljuscsenko erős fájdalomra panaszkodott és bár a közönség hosszan biztatta, végül úgy döntött: nem vállalja a versenyzést.

Az Orosz Műkorcsolya Szövetség január 22-én döntött úgy, hogy a csapatverseny mellett Jevgenyij Pljuscsenkót indítja egyéniben is, holott az orosz nemzeti bajnokságon a sztársportoló csak második lett Makszim Kovtun mögött. Utóbbi viszont csak az ötödik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, ezért az orosz szövetség - zártkapus összevetés után - Pljuscsenko mellett döntött.

Az oroszoknak a férfiak között csak egy kvótájuk volt, így ugyanannak a versenyzőnek kellett indulnia egyéniben és a csapatversenyben is.

A téli olimpiák történetében először megrendezett műkorcsolya csapatversenyben múlt héten a Pljuscsenko vezette orosz csapat bizonyult a legjobbnak. A 31 éves Pljuscsenkónak az volt a negyedik olimpiai érme.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu