Összejött a hokis álomdöntő az olimpián

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 27. 10:17
Összejött az, amire a vancouveri olimpián nagyon sokan vártak, a házigazda Kanada mellett a nagy rivális Egyesült Államok jutott be a férfi hokidöntőbe. A juharlevelesek a későn magához térő Szlovákiát múlták felül 3-2-re, míg az amerikaiak döbbenetes első harmadot produkálva verték Finnországot 6-1-re.


Miután a kanadai legendától, Wayne Gretzkytől megkérdezték a nyitóünnepség után, mit vár a legjobban ezen a téli olimpián, akkor azt nyilatkozta, hogy az amerikai-kanadai jégkorongdöntőt. Nos, teljesült az álma.

Először a Team USA volt soron, amely valóságos gálát rendezett. Az előzetes szorosra várt mérkőzésen 13 perc leforgása alatt 6-0(!) volt az állás, a darabjaira hullott skandinávok pedig egyszerűen csak dörzsölték a szemüket az eredményjelzőre pillantva.

A nézőtéren ülő szépszámú amerikai igazi parádét csapott, a hátralévő 47 percben ugyanis egyik fél sem szaggatta nagyon szét magát. A végén Antti Miettinen szépített, de ez vajmi kevés volt, az Egyesült Államok 2002 után ismét olimpiai döntőbe jutott.

Reuters
Nem tudta tíz perc alatt ledolgozni háromgólos hátrányát Szlovákia Fotó: Reuters

Az akkori ellenfél Kanada volt, amely némileg fellélegezhetett, amikor a címvédő svédek helyett a szlovákok kerültek a négy közé. A negyeddöntőben az oroszokat kiütő hazaiak nagyon bekezdtek északi szomszédunkkal szemben, 15 perc után 2-0-ra mentek. A második harmad végére egy újabb kanadai gól szinte pontot tett az ütközet végére, de a szlovákok a hajrára még összekapták magukat.

0-3-nál gyorsan ütöttek két gólt, de a harmadikat már nem tudták begyötörni, így kezdődhetett az országos örömünnep, Kanada ötkarikás fináléba jutott.

A 2002-es Salt Lake Cityben rendezett döntőben a jelenlegi házigazda 5-2-re győzött, elrontva a hazai ünnepet, most az amerikaiak hasonlóra készülnek, főleg azok után, hogy a csoportmeccsek során 5-3-ra győztek Crosbyék ellen.

VANCOUVER 2010, JÉGKORONG, FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ:
Kanada-Szlovákia 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
Egyesült Államok-Finnország 6-1 (6-0, 0-0, 0-1)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu