Olimpia 2024: a MOB pályázna, Tarlós nem

Szerző: SH/MOB/MTILétrehozva: 2014. szeptember 12. 18:08
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke támogatja, hogy Budapest megpályázza a 2024-es nyári ötkarikás játékok rendezési jogát. A napokban Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja szintén azon véleményének adott hangot, hogy Budapesten jó helyen lenne a 2024-es olimpia. Tarlós István főpolgármester szerint nem életszerű egy ilyen kezdeményezés.


„A Magyar Olimpiai Bizottság teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. Még rengeteg tennivalónk van, míg ténylegesen elkészíthetjük és leadhatjuk a pályázati anyagot, számos apró és kevésbé apró részletet tisztázni kell, de a szándékunk egyértelmű: Budapesten szeretnénk vendégül látni a világ legjobb sportolóit” – idézi a mob.hu Borkai Zsoltot.

A MOB elnöke hozzátette: a pályázat sikerét elősegítheti, hogy Magyarország három év múlva első alkalommal adhat otthont egy olimpiai eseménynek.

Győr a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon bizonyíthatja, hogy hazánk sikeresen le tud bonyolítani egy komoly olimpiai multisporteseményt, még ha az méretében nem is említhető egy lapon egy olimpiával. Nagyon bízunk benne, hogy Győrben pozitív benyomást teszünk a nemzetközi közvéleményre, és mindenkiben tudatosul, hogy érdemes belénk fektetnie a bizalmát.”

A 2024-es olimpia helyszínét 2017-ben, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 130. kongresszusán jelölik ki. Az Egyesült Államokban négy (Boston, Los Angeles, San Francisco, Washington), Németországban pedig két város (Berlin, Hamburg) vív belharcot a jelöltségért, de Róma és Isztambul esélyei sem elhanyagolhatók.

Tarlós István főpolgármester szerint ugyanakkor nem életszerű most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendezését. Tarlós egy más témájú pénteki eseményen újságíróknak azt mondta: sportbarát embernek tartja magát és nagy sport- és idegenforgalmi értéke lenne egy olimpiának, de csodálkozik azon, hogy politikai ellenfelei ezt az ügyet előhozva próbálnak fogást találni rajta.

Címkék: olimpia_2024
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu