Hatalmasat esett az alkoholista kedvenc

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 22. 11:46
Ivott, drogozott, az egész élete egy szemét volt. Ezt mondták Chris Del Boscóról, aki a férfiak síkrossz fináléjában hatalmasat bukva az utolsó pillanatban veszítette el a bronzérmet. A győztes végül a svájci Michael Schmid lett.


Az olimpia újonca, a síkrossz sok hívet szerzett magának, no, és egy nagy kedvencet adott a kanadai szurkolóknak: Christopher Del Boscóról van szó, aki 2006-ig teljesen önpusztító életet élt. Az alkohol és a drogok világa ejtette rabul.

Most pedig ott volt a legjobb négy között - és az olimpiai bajnoki címért léphetett rá a léceire. Nem is olyan régen még fabatkát sem adtak az életéért, töbször letartóztatták, ittasan vezetett, börtönben is ült, a káosz kapitánya volt.

Ehhez képest fantasztikus és példaértékű, amit tett és ahonnan felállt. Ott volt a szám fináléjában, egész Kanada neki szurkolt. Ha hozzávesszük, hogy Del Bosco nem is kanadai - az amerikai Colorado Springsben született -, akkor valóban nagy fegyvertény, hogy befogadták és második otthonra lelt, ilyen múlttal.

Nos, Del Bosco remekül ment a döntőben, igaz, az utolsó előtti nagy dobbantóig a harmadik helyen állt. Ő nyerni ment Vancouverbe - ezt többször is nyilatkozta -, ezért kockáztatnia kellett. 

A nagy akaratnak aztán nagy puffanás lett a vége, Del Bosco akkorát esett, hogy azt egy életre megemlegeti. A szeme alatt és az orrán is vágásnyomokat véltek feldfedezni, s miközben sírt a bánattól, a szurkolók hangoránnal és vastapssal köszöntötték őt.

A győztes Michael Schmid lett, de szegény svájci közel sem kapott akkora elismerést a jelenlévőktől, mint versenyzőtársa. A drámai döntőben Andreas matt lett az ezüstfiú, míg Audun Grönvoldnak tulajdonképpen az ölébe pottyant a bronz. 

FÉRFI SÍKROSSZ, DÖNTŐ, VÉGEREDMÉNY:
1. Michael Schmid Svájc
2. Andreas Matt Ausztria
3. Audun Grönvold Norvégia
4. Christopher Del Bosco Kanada
Chris Del Bosco  
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu