Crosby beteljesítette a kanadai álmot!

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 1. 09:05
Hollywoodi mesébe illő körülmények között szerezte meg története nyolcadik olimpiai aranyát a kanadai jégkorong-válogatott. A vancouveri játékok álomdöntőjén a hazaiak hosszabbítás után 3-2-re verték a nagy rivális Egyesült Államokat. A győztes találatot pedig ki más, mint a mindössze 22 évesen legendává váló Sidney Crosby ütötte. A Pittsburgh Penguins játékosa a mennybe ment, és még csak nem is próbáltunk túlozni a jelzőkkel...


 

JÉGKORONG, DÖNTŐ:
Kanada–Egyesült Államok 3–2 (1–0, 1–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után

Csapattársak, sőt, barátok feszültek egymásnak a 2010-es téli olimpia zárónapján. A férfiak hokidöntője talán a leginkább várt esemény volt az ötkarikás játékokon, ennek megfelelően dugig megtelt a Canucks csarnoka. Fantasztikus hangulat várta a klasszisokat. 

Nem állunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk, egy esetleges hazai fiaskóval könnyen szertefoszlott volna az addig megszerzett tizenhárom aranyérem okozta lila köd. A „szent" sportág ugyanis mindenek felett áll Kanadában.

Más szemszögből a világ két legjobb hokicsapata  

Crosbyék azonban nem hoztak szégyent társaikra. A chicagói Jonathan Toews és az anaheimi Cory Perry találataival relatíve gyorsan kétgólos előnyre tettek szert. Úgy, hogy közben két emberhátrányos helyzetben sem kapituláltak. 

Alig telt el öt perc Perry akciója után, amikor a hazai pályán játszó Ryan Kesler szépített. Sőt! Kevesebb mint fél perccel a vége előtt Zach Parise benyomta az egyenlítést jelentő gólt is! Micsoda dráma! Pedig már-már mosolyogtak a juharlevelesek, szinte kezükben volt az aranyérem.

Aztán a hosszabbításban tovább folytatódott a fantáziadúsan megírt forgatókönyv. Az igazi amerikai álmot azonban a kanadaiak valósították meg. A rendes játékidőben hatalmas ziccert hibázó Sidney Crosby egy ütemtelen lövéssel bevette Miller kapuját - és a mennybe ment.

Reuters
Eufória Crosby módra Fotó: Reuters

Repült a bot és a kesztyű, a társak pillanatok alatt a fiatal sztár nyakában kötöttek ki. Az amerikai játékosok értetlenül, botjukat szorongatva tébláboltak a jégen. 

Kanada története során nyolcadszor lett olimpiai bajnok, míg legutóbb éppen nyolc éve sikerült aranyérmet nyernie. Így az addig megszerzett érmek sem vesztek kárba, a hazai hokisok történelmet írtak!

Reuters
A hős és a megérdemelt aranyérem Fotó: Reuters

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu