A krakkóiak nem kérnek az olimpiából

Szerző: MTILétrehozva: 2014. május 26. 14:02
A krakkóiak kétharmada ellenzi, hogy a város pályázzon a 2022-es téli olimpia megrendezésére, ezért a polgármester közölte, nem szállnak harcba a játékokért.


A helybéliek 69.7 százaléka a pályázat benyújtása ellen voksolt, a szavazás pedig – amelyre vasárnap az európai parlamenti képviselők megválasztásával egy időben került sor – érvényes volt, mivel a jogosultaknak csaknem a 36 százaléka részt vett rajta. A „nem”-re több mint 200 ezer krakkói voksolt.

Jacek Majchrowski polgármester márciusban döntött úgy, hogy megkérdezi a krakkóiakat, mi a véleményük a rendezésről. Akkor a polgármesteri hivatal egyik szóvivője közölte, hogy ha a lakosok a kandidálás ellen szavaznak, a város visszavonja pályázatát, ezt erősítette meg most a városvezető. Krakkó Zakopane és a szlovákiai Jasna bevonásával tervezte lebonyolítani az eseményt.

Kiválásával már csak Oslo, Almati, Lviv és Peking pályázik a 2022-es téli olimpiára. Korábban München is jelezte érdeklődését, de a tavaly novemberi népszavazás eredményeként visszalépett rendezési szándékától.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 8-9-én jelöli ki az úgynevezett döntősöket, majd a győztest jövőre, július 31-én választja ki.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu