18 magyar mehet az olimpiára

Szerző: MTILétrehozva: 2013. december 2. 19:40
Elfogadta a szocsi téli játékokon résztvevő magyar csapat és küldöttség összetételére tett javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége a hétfői ülésén.


 

A MOB honlapjának beszámolója szerint a kiutazók listáját majd a közgyűlésnek is jóvá kell hagynia.

Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató az ülésen elmondta, hogy a MOB és az érintett sportági szakszövetségek között folyamatos konzultáció zajlik. Ez alapján Szocsiban 18 versenyző részvétele várható, a végső nevezési határidő január 27-e.

Az elnökség elfogadta a MOB közgyűlésének összehívásáról szóló előterjesztést, eszerint a tagok 2014. január 27-én, hétfőn 10 órakor találkoznak, a közgyűlés napirendje pedig a februári, XXII. téli olimpián résztvevő magyar csapat és küldöttség kijelölése lesz.

A MOB vezető grémiuma döntést hozott a nemzetközi kapcsolatok és sportdiplomáciai bizottság létrahozásáról, amelynek elnöke Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, a MOB tagja lett. Az új testület célja a MOB, a magyar olimpiai mozgalom és a magyar sport nemzetközi stratégiájának támogatása és hatékony nemzetközi érdekképviseletének elősegítése, továbbá a magyar sportdiplomácia támogatása, fejlesztése.

Az elnökségi ülés ünnepélyes aláírással kezdődött, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ugyanis csatlakozott a MOB Életút programjához. Az együttműködést Borkai Zsolt MOB-elnök és Patyi András professzor, az egyetem rektora írta alá.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu