Mesterhármasra készül Jimmie Johnson

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 17:29
Már csupán négy futam van hátra az idei NASCAR-sorozatból, a hétvégi, martinsville-i viadalt megnyerő Jimmie Johnson pedig 149 ponttal vezet az őt üldöző Greg Biffle előtt. Johnson az elmúlt két évben megnyerte a Hajsza a Sprint Kupáért elnevezésű rájátszást, így amennyiben idén is diadalmaskodik, behozza Cale Yarborough-t. A nagy elődnél az idősebb Dale Earnhardt vagy Richard Petty is több aranyérmet szerzett, ám rajta kívül senki nem volt képes egymást követő három szezonban nyerni.


1976 és 1978 között Cale Yarborough-tól volt hangos a NASCAR, aki örökre beírta a nevét a sorozat történelemkönyvébe: egyedüliként három kupaelsőséggel. A 69 esztendős híresség meg van róla győződve, Jimmie Johnson idén utoléri őt ebben a kategóriában.

 

„Aláírom, a szezon első fele nem igazán alakult jól Jimmie-nek. - Úgy tűnik azonban a vége mindig sikerül neki - nyilatkozta Yarborough azután, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén immáron hatodik sikerét könyvelhette el az ifjú trónkövetelő ebben a szezonban.

 

„Szurkolok neki, mert tuidom, ha megvalósítja azt, amit én akkor, teljesen megérdemelten teszi. Valamivel talán könnyebb neki, hiszen hajdanán nemcsak két-három riválissal kellett megküzdeni, hanem szinte mindenki ugyanolyan jó volt. Hihetetlen teljesítmény háromszor győzni, én már csak tudom."

 

Bár Cale Yarborough először 1957-ben vesrenyzett a NASCAR Sprint-sorozatában, első teljes szezonját csak 1973-ban teljesítette. Első bajnoki címére további három esztendőt várt, ám innentől kezdve megállíthatatlan volt.

 

A pilóta egészen 1980-ig vett részt minden futamon, ezután viszont már csak epizódszerepeket vállalt 1988-as visszavonulásáig.

 

Jimmie Johnson 2002 óta szerves része a sorozatnak, ő az ötödik idényében ért fel először a csúcsra. A sikersorozat azóta tart...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu