Utánpótlás: 700 gyerekkel indult az új kecskeméti sportiskola

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 12:20
Elindult a Kecskeméti Sportiskola. Az intézmény 44 edzővel 8 sportágban 11 szakosztállyal kezdte meg működését szeptember elsejétől. A 700 sportoló felkészítését és versenyeztetést végző sportiskola stratégiai partnerként tekint az oktatási intézményekre, és azt szeretné, fejlődjön az utánpótlás-nevelés a városban. Adta hírül a városi internetes sportoldal, a sport.vakum.hu.


A szeptembertől az év végéig terjedő időszakra az önkormányzat 25 millió forintot különített el a Kecskeméti Sportiskolának. Másfél éves előkészítő munka után sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is bejelentették a Kecskeméti Sportiskola elindulását. A Sportiskola 8 klub 11 utánpótlás szakosztályával és 44 edzővel kötött szerződést.

 

Szeptember elsejétől tehát az összesen 700 kosárlabdázó, kézilabdázó, röplabdázó, vízilabdázó, ökölvívó, judós, asztaliteniszező és úszó már az új intézmény keretein belül folytatja pályafutását.

 

„Gyakorlatilag sok minden nem fog változni, tehát az eddigi klubmunka tevődik át a sportiskolába. A szakmai munkáért az adott sportágnak a vezetői felelnek, míg a gazdasági és a szervezeti hátterét a város adja” – mondta el Tóth Viktor, Kecskeméti Sportiskola női kosárlabda szakosztályának vezetője.

 

A gyerekek a tervek szerint szinte semmit sem fognak észrevenni a változásból, az edzések ugyanúgy folynak majd. Egy amatőr sportolói szerződést kell aláírniuk, a Sportiskola pedig garantálja, hogy öt év után visszaadja a játékosokat az anyaegyesületnek.

 

Az iskola és a város vezetése azt szeretné, ha fejlődne az utánpótlás-nevelés, és a csapatokban is főként kecskeméti játékosok szerepelnének.

 

„Az iskolákra stratégiai partnerként tekintünk, és úgy vettük észre, ők is ránk. Megkerestük őket, erősíteni szeretnénk a kapcsolatot. Az utánpótlás-nevelés erősítése a cél, ezért az edzői karral egy tehetségkutatói programot is ki fogunk dolgozni, amelyet a jövő évtől útjára isszeretnénk indítani” — nyilatkozta Feyér Zoltán, a Kecskeméti Sportiskola igazgatója.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu