Sakk: immár hivatalos, Anand lesz a Nagykanizsa elsőtáblása

Szerző: MTILétrehozva: 2008. október 11. 15:55
Amint arról pénteken már honlapunk, a sporthirado.hu is beszámolt, az aktuális világbajnok Viswanathan Anand lesz az Aquaprofit Nagykanizsa sakkcsapatának első táblás játékosa. A hírt szombatona Polgár Sakknap előtt hivatalosan is megerősítették az együttes vezetői.


Nádasi Tamás, a névadó szponzor elnöke azt mondta, az új igazolásokkal - Anand mellett a spanyol Alexei Shirov, a szlovén Alexander Beliavsky, a német Arkadij Naiditsch és a román Liviu Dieter Nisipeanu, valamint Polgár Zsófia és Pintér József, a magyar férfi válogatott kapitánya is érkező - mindenképpen az a céljuk, hogy megnyerjék a magyar bajnokságot.

 

Hozzátette: ezt követően szeretnének indulni a BEK-ben is, ahol a tavalyi 5-10. hely után az első három közé akarnak kerülni.

 

„A világ legjobb férfi és női játékosával, Ananddal és a két éve nálunk játszó Polgár Judittal azt hiszem, ez reális célkitűzés” - fogalmazott Nádasi, aki elárulta, hogy környezetvédelemmel, árvízvédelemmel és vízminőség-javítással foglalkozó cége nem titkoltan azért is kereste meg az indiai nagymestert, hogy általa, őt mintegy nagykövetként használva jobban be tudjon törni az ázsiai piacra. Az új játékosok szerződtetésének anyagi részleteit ugyanakkor nem közölte.

 

Mivel Anand a német bajnokságban is szerepel, magyarországi fellépései egyeztetést igényelnek majd és ugyanez vonatkozik Polgár Zsófiára, aki Kanadában él.

 

A Művészetek Palotájában 15:00 órakor kezdődött II. Aquaprofit Polgár Sakknap keretében a három nővér, Zsuzsa, Zsófia és Judit több mint 120 ellenféllel méri össze tudását egy szimultán keretében.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu