Történelmi női futsal-meccs Ózdon

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 11:12
Szerdán 18 órai kezdettel története első nemzetközi futsalmérkőzését játssza a magyar női válogatott. A mieink Csehország legjobbjaival mérik össze a tudásukat. Mindkét együttes abszolút ismeretlen lesz a másik számára, hiszen a magyarok ellenfele is most debütál a nemzetközi porondon.


Magyarországon a sportág női szakága már régebben működik, négy esztendeje pedig a bajnokság is „üzemel”. A legjobbakat azonban csak most hívták össze először, hogy a nemzeti színeket képviseljék.

 

Még elég kiforratlan még ez a történtet, jelenleg a kiválasztás ideje zajlik – árulta el érdeklődésünkre az ózdi mérkőzés előtt Tóth Károly, a női válogatott szövetségi-kapitánya. –  Egy bő harmincas kerettel kezdtük meg a felkészülést, ezt később húszasra csökkentettem, a csehek ellen pedig tizennégy játékossal vágunk neki az összecsapásnak. Három mezőnysorunk lesz, de most még taktikáról, különféle variációkról a válogatott esetében nem nagyon lehet beszélni.

 

A hét elején a Ferencváros népligeti sportközpontjában találkoztunk, egy rövid összetartás után, szerdán kora délután indulunk Ózdra, a találkozó helyszínére. Remélem, hogy sokan kíváncsiak lesznek ránk, tudom, hogy korábban a városban NB II-es futsal volt, és akkor hétről-hétre nagyszerű meccseket játszott a helyi csapat. Most szeretnénk nyilván győzelemmel bemutatkozni, de az ellenfél számunka is ismeretlen, hiszen ők sem rendelkeznek nemzetközi rutinnal.

 

Ózdon tehát várják a magyar válogatottat, a Sportcentrum Kht. tájékoztatása alapján az érdeklődők egységesen 400 forint ellenében tekinthetik meg a sporttörténelmi találkozót.

A magyar válogatott kerete:
Vincze Anikó, kapus (Vesta-Cityline K és 3S), Pozsgai Melinda kapus (Miskolci Vénusz), Rosta Eszter (Somafone KHTK), Hodován Edit (Tolna-Mözsi NLSE), Varga Adél (Tolna-Mözsi NLSE), Simon Bogi (Tolna-Mözsi NLSE), Kovács Alíz (Miskolci Vénusz), Csepregi Gabriella (Miskolci Vénusz), Körmöczi Ildikó (Univerzum), Főfai Tímea (Univerzum), Ferenczi Anna (Univerzum), Szekér Anita (Univerzum), Üveges Katalin (Univerzum), Ganczer Hajnalka (Univerzum).
Szövetségi-kapitány: Tóth Károly.

 

Címkék: futsal_noiÓzd
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu