Verrasztó arany-, Hosszú bronzérmes

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 24. 17:13
Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság zárónapján. Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón, a szám másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna negyedik lett.


A Jövő SC Veolia versenyzője, aki pénteken ünnepelte 26. születésnapját, a legjobb idővel került a fináléba, s ott is esélyeshez méltóan teljesített. A pillangóúszás után ugyan még csak a második helyen fordult a brit Roberto Pavoni mögött, de a hátat követően már ő vezetett, s mellen tovább növelte előnyét. Az utolsó száz méterre egy testhosszas előnnyel fordult, s már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet (4:11.89 perc).
Verrasztó 2010-ben és 2012-ben is ezüstérmes volt ebben a számban az Eb-n Cseh László mögött.

Normálmedencében ez az első Eb-címe, s ez a magyar úszósport 80. Eb-aranya. Verrasztó Dávid 38 évvel azután nyert 400 m vegyesen Eb-aranyat, hogy édesapja, Verrasztó Zoltán világcsúcsot úszott ebben a számban.

A német fővárosban korábban három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött Hosszú jól kezdett a döntőben, 50 méternél elsőként fordult, aztán féltávnál második volt a spanyol Mireia Belmonte Garcia mögött. Majd kissé visszaesett, 150-nél csak a negyedik helyen haladt, de aztán az utolsó hosszra ismét beleerősített, s így meglett a bronz.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu