Vasárnap újra birkózik Bárdosi Sándor

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 22. 08:22
Már csak egyet kell aludnia annak, aki újra birkózni akarja látni Bárdosi Sándort. Az olimpiai ezüstérmes versenyző ugyanis másfél éves kihagyás után a csapatbajnokság vasárnapi első fordulójában tér vissza versenyen a birkózószőnyegre.


Vasárnap rajtol a birkózók idei csapatbajnoksága. A korábban a szinte egész évben tartó sorozatot ezúttal gyakorlatilag két versenynap alatt bonyolítják majd le. A hétvégén az első fordulót rendezik majd, ahol a nevező tizenkét csapatot két hatos csoportra osztották. A BVSC Tatai úti csarnokában a házigazdák, az Eger, a Vasas első csapata, a Sziget BC, a Kaposvár és a CSABI mérkőzik majd meg egymással, míg Kecskeméten a hazaiak mellett a Dél-Zselic, a Dunaújváros, az Érdi Spartacus, az Orosháza és a Vasas második csapata indul majd.

Sajnos a jelenlegi válogatott tagjai közül senki nem indul majd a viadalon, ugyanis a magyar első vonal tagjai ilyenkor a nevesebb nyugat-európai csapatbajnokságokban szerepelnek. Azért nagy nevekben így sem lesz hiány, igaz ők elsősorban az idősebb generációt képviselik majd.

A legnagyobb név természetesen az olimpiai ezüstérmes és másfél éves kihagyás után éppen ezen a versenyen visszatérő Bárdosi Sándor lesz, aki a CSABI csapatát erősíti majd. Ugyancsak ennek a gárdának lesz tagja az 1995-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Óváry László, és a vb-ötödik, Óváryhoz hasonlóan az 1992-es barcelonai olimpián résztvevő Elekes Endre. A hírek szerint azonban a dunaújvárosiak színeiben mérlegel majd a 48 éves Vadász Csaba is, aki már 1982-ben Eb-ezüstérmes volt.

Visszatérve a csepeliekre, bár az egyesület idén augusztusban lett még csak bejegyezve, tekintettel az igencsak veretes nevekből álló névsorukra, na meg arra, hogy az ellenfelek között igazából a magyar második-harmadik vonal sorakozik majd fel, igencsak komoly esélyessé léptek elő a csb-n. Az idősebb birkózókból összeálló gárda átlagéletkora 34 és fél év, de a fiataloknak igencsak fel kell kötniük azt a bizonyost, ha le akarják őket győzni.

Bárdosiék igazából már csak hobbiból birkóznak, a csapatbajnokságon azonban azért indulnak, hogy ezzel is segítsék a Csepeli Amatőr Birkózó Iskolát. Mert ugyan a csapatbajnokságon a tavalyival ellentétben idén nem osztanak pénzdíjat, azonban beleszámít az éves rangsorversenybe amely alapján szétosztják majd a jövő évi műhelytámogatást. Az „öregek” ezzel támogatják a fiatalokat, akik közül az egyesület alapítása óta egy már magyar bajnok is lett a diák I-es kategóriában, míg ketten a diákolimpián diadalmaskodtak.

A vasárnapi versenynapon a csoportok első négy helyezettje jut majd tovább a december 6-i helyosztóra, amit a BVSC csarnokában tartanak majd. Itt már nem lesz keresztbejátszás, a két csoportgyőztes játszik majd az aranyéremért, a másodikak a bronzéremért, és így tovább.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu