Újrajátsszák az 1997-es Fradi-Újpestet

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 27. 12:09
Az 1997-es Újpest-Ferencváros LEN Kupa-finálé emlékére rendezett gálamérkőzés lesz a pénteken a Hajós Alfréd Sportuszodában kezdődő, "1 nap vízilabda!" elnevezésű utánpótlástorna kiemelkedő eseménye.


Lovas Péter, az Újpesti Vízilabda Sport Egyesület (UVSE) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén már hatodik alkalommal rendezik meg a 24 órás non-stop vízilabdatornát.

"Minden évben igyekszünk egy kicsit hozzátenni valamit a rendezvényhez, ezért gondoltunk a LEN Kupa-döntő újrajátszására, hiszen ritkán fordult elő, hogy két magyar csapat küzdött meg egymással egy nemzetközi kupáért" - fogalmazott az elnök.

Benczúr Márton alelnök arról beszélt, hogy a pénteken 16 órától kezdődő esemény keretében az UVSE 16 utánpótláscsapatának mintegy közel 250 játékosa száll vízbe. A legfiatalabbak 6-7 évesek, a legidősebbek 18-19 esztendősek, utóbbiak között több ifjúsági világbajnok is ott lesz a medencében.

A csapatok 50 percenként váltják majd egymást a vízben, a non-stop torna legérdekesebbnek ígérkező percei pedig szombaton 11 órakor jönnek el, ekkor kezdődik ugyanis az Újpest-Fradi gálameccs, mégpedig az akkori szereplőkkel, akikből később hatan olimpiai bajnokok lettek.

Érdekesség, hogy mivel Godova Gábor, az újpesti felnőtt pólócsapat vezetőedzője 17 évvel ezelőtt még a Ferencvárost irányította, ezért most egy mérkőzés erejéig átül a zöld-fehérek kispadjára, míg a lilákat az akkori sikeredző, Kovács István dirigálja majd.

Steinmetz Barnabás - aki akkor a Ferencvárost erősítette - elismerte, hogy a játék ritmusa és irama nem lesz olyan, mint 17 éve, de megígérte, hogy a résztvevők a lehető legjobb teljesítményt fogják kiadni magukból. "Annak ellenére, hogy néhányan azóta már eltávolodtak a vízilabdától, úgy gondolom, jó hangulatú, közönségcsalogató mérkőzés lesz" - fűzte hozzá.

A teljes rendezvényre érvényes belépő 500 forint, ezzel minden néző részt vesz a tombolán is, amelynek keretében egy órán át sorsolják majd a különböző nyereményeket.

Az 1997-es LEN Kupa-döntő március 15-én lebonyolított első mérkőzésén az UTE Office and Home néven működött csapat - főként Szabó Zoltán és Kásás Tamás 3-3 góljával - 10-8-ra verte az FTC-Vitalint a Komjádi uszodában. Egy héttel később az ugyanott rendezett visszavágó már nagyobb csatát hozott, ezen az újpestiek hosszabbítás után 12-11-re nyertek, a győztes gólt Kásás lőtte. Az UTE tehát 22-19-es összesítéssel hódította el a kupát, 1993 után másodszor.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu