Tiltott ruhában mit ér a világrekord?

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 20. 13:24
Több, a közelmúltban elért úszó világrekord is eltűnhet a sport csillagos egéről. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) határozata alapján eddig 202 úszóruhát fogadtak el, míg tíz fajtát nem engedélyeztek. Összesen 348 dresszt vizsgáltak meg, az előbbieken kívül 136-ot pedig módosításra köteleztek. Nos, a francia sztárúszóknak nincs szerencséjük. Az áprilisi gall bajnokságon mind Alain Bernard, mind Frederick Bousquet is a világ legjobb idejét úszta. Eredményüket azonban a tíz szabálytalannak tartott ruha egyikével érték el...


Azt tegyük hozzá, hogy az előbb említett 136 típusnak kevesebb, mint egy hónapja van arra, hogy változtasson a ruhák felépítésén. A ruhák vastagsága és az ezáltal nyert hajtóerő ugyanis a FINA szerint szabályellenes és nem tesz jót a fair play szellemének sem.

Többek között olyan típusokat minősítettek szabálytalannak, mint az Arena X-Glide vagy a Jaked 01. Előbbivel Alain Bernard, utóbbival Frederick Bousquet tarolt. A francia nemzeti bajnokságon áprilisban ugyanis mindketten világcsúcsot úsztak ezekben a szerelésekben. Ám lehet, hiába nyertek, hiszen rekordjukat nem fogják hitelesíteni. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu