Phelps víz alá nyomta Csavicsot!

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 1. 19:02
Történelmi világcsúccsal nyerte meg a 100 méteres férfi pillangóúszás döntőjét az amerikai extraklasszis Michael Phelps a római világbajnokságon szombat este. Tizenkilenc századdal döntötte meg nagy riválisa, a szerb Milorad Csavics elődöntőben úszott rekordját, időeredménye: 49,82! Ő az első, aki áttörte az 50 másodperces álomhatárt.


A 100 méteres pillangóúszás döntője a római világverseny egyik fénypontjának ígérkezett. A tizennégyszeres olimpiai bajnok Micheal Phelps legfőbb kihívója az a szerb Milorad Csavics volt, aki ellen legszorosabb győzelmét aratta tavaly Pekingben, egyetlen századdal, jobb benyúlással diadalmaskodott. És az a Csavics, aki az elődöntőben 50,01-es világrekordot úszott...

Érdekesség, hogy a délszláv azóta sem ismerte el hivatalosan Phelps pekingi győzelmét, szerinte ő érintette meg akkor a falat először. Csavics csak úgy duzzadt a magabiztosságtól elődöntőbeli sikere után, összecsapásuknak a napokban zajló nyilatkozatháború külön pikantériát kölcsönzött. A szerb - aki Arena X-glide-ben, 100% poliuretán dresszben versenyez - felajánlotta Phelpsnek, hogy vesz neki egyet, cserélje arra 50%-os poliuretán Speedóját.

Phelps úgy volt vele, nem megy bele az adok-kapokba, majd a medencében visszavág. Mint kiderült, alaposan felbőszítette ádáz ellenfele.

Csavics ugyan jól kezdett a döntőben, elsőként fordult féltávnál, de nem sikerült a tervezett egy másodperc előnyt begyűjtenie az amerikaival szemben, aki negyedikként, hetvenhét századdal lemaradva követte. Aztán akárcsak Pekingben, Phelps itt is begyújtotta a rakétákat, így ő lett az úszósport történetének első versenyzője, aki 50 másodperc alatt ért célba 100 méteren pillangón! Csavics is áttörte az álomhatárt (49,95), de ez csak az ezüstre volt elég. Meg kellett hajolnia a sportág királya előtt.

FÉRFI 100 M PILLANGÓ, DÖNTŐ:
1. Michael Phelps amerikai 49.82
2. Milorad Csavics szerb 49.95
3. Rafael Munoz spanyol 50.41
4. Albert Subiratis venezuelai 50.79
5. Andrew Lauterstein ausztrál 50.85
6. Jason Dunford kenyai 51.07
7. Tyler McGill amerikai 51.42
8. Gabriel Mangabeira brazil 51.74

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu