Janics nélkül indul az EB-n Kovács Kati

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 20. 22:45
Nem hoztak meglepetést az 500m-es páros döntők a szegedi kajak-kenu válogatón. Az olimpiai bajnok Kovács-Janics kettős magabiztosan nyert, de a Kammerer-Kucsera duót sem tudta megszorítani senki. A kenusoknál a Varga-Széles egység bizonyította, hogy nem véletlenül szerepelt jól a világkupán.


A legnagyobb érdeklődés a szombat délután utolsó döntőjét a női K- 500 méteres finálét előzte meg. A 4-es pályán rajtolt az olimpiai bajnok Kovács Katalin és Janics Natasa, míg a korábbi évek nagy rivális kettőse a Benedek Dalma – Paksy Tímea duó a 7-esről indult. Az egyre viharosabban fújó hátszél nem zavarta a lányokat a Maty-éren, nem ez döntött. Kovácsék olyan fölénnyel nyertek, hogy az utolsó 20 méteren már nyugodtan kiengedhettek. Ráadásul Benedekék a dobogóra sem fértek fel, mert másodiknak a Kozák-Szabó, harmadiknak a Medveczky-Fazekas pár jött be.

A célba érkezés után talán csak hárman tudták, hogy mit jelent ez a befutó. A válogatási szabályok szerint ugyanis Kovács Katinak döntenie kellett, hogy egyesbe vagy párosba indul az idei világversenyeken. A kétszeres olimpiai bajnok edzője Csipes Ferenc elárulta, már januárban megbeszélték, ha mind két számban sikerül nyernie, akkor az egyesre koncentrál. Ennek megfelelően a jövő hétvégén Brandenburgban, és augusztusban Kanadában is Kovács Katié az egyes hajó 500 méteren.

Az Európa-bajnokságon Kozák Danuta és Szabó Gabi indulhat párosban, de a világbajnokság előtt Janics Natasának – egy másik párral -, ha akarja lehetősége lesz még egy válogatón megküzdeni a páros indulásért. Legalábbis Storcz Botond szövetségi kapitány így gondolta szombat este. A dolgok jelenlegi állása szerint, a hivatalos csapathirdetés előtt annyi biztosnak látszik, hogy a négyes hajóban (500 méteren) benne lesz Bendedek Dalma és Janics Natasa, az egységet pedig Csipes Ferenc készítheti fel.

Forrás: kajak.hu

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu