Overdose már közel a teljes terheléshez

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 9. 16:38
Hamarosan ismét teljes terhelést kaphat Overdose, miután pénteken újrapatkolták Alagon. A magyar csodaló patáinak már csak két cm-t kell nőnie ahhoz, hogy újfent készülhessen a nagy versenyekre.


A PannoniaOverdose.hu-nak nyilatkozó Szmodits Zsolt állatorvos elárulta, néhány nap múlva útra kész lesz a paripa, miután elmúlik az ilyenkor szokásos pataérzékenység. Overdose a következő hónapokat Hoppegartenben tölti majd Ribárszki Sándor idomár felügyelete mellett.

A csodaló egyébként nem hagyományos szögelt patkót, hanem ragasztottat visel.

„Szükségtől függően más lovakat is 5-7 hetente patkolnak újra, hiszen folyamatosan növekszik a szarutok, amit szabályozni kell, tehát a túlnőtt részeket le kell vágni, és a frissen kialakított patára fel kell helyezni az új patkót. Teljesen elfogadott a szögeléses és ragasztásos módszer is. Most már olyan technológiák vannak, hogy nagyon megbízható és jó minőségű ragasztott patkókat használnak, telivérek esetében akár versenyeken is” – mondta az állatorvos.

Overdose legutóbbi ragasztott patkója egyébként leesett, emiatt csúszik egy picit a németországi utazás.

„Amúgy is ekkor már nagyon közel volt az újrapatkolás tervezett időpontja, ami így is úgy is most pénteken történt volna. Azért is döntöttünk az alagi patkolás mellett, hogy már az új patkóival indulhasson Németországba – tette hozzá Szmodits Zsolt. - Az új paták kialakítása és a patkók felhelyezése után is készítettünk róla felvételeket, hogy meggyőződhessünk arról, hogy az új patkók megfelelően illeszkednek a patákra. Mindkét időben készített felvétel nagyon megnyugtató, továbbra sincs semmiféle olyan jellegű probléma a lábaival, ami azt mutatná, hogy a patái növekedése zavart szenvednének. Arra várunk, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szaru nőjön még a patáira, és ezáltal a betegsége folytán kárt szenvedett patarészek lenőjenek, és egészséges pata helyezkedjen el mindkét elülső végtagján.”

Címkék: losportoverdose
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu