Németországban kitört az Overdose-mánia

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 28. 11:31
Vasárnap talán pályafutása eddigi legnehezebb versenyét futja majd Overdose: Mikóczy Zoltán tulajdonos nem is szeretné, ha a közvélemény túlzott elvárásokat támasztana. A magyar csodaló egyébként napok óta Németországban készül a Baden-Baden-i futamra, valóságos népimádat közepette.


 

A PannoniaOverdose.hu beszámolója szerint Dózi pénteken még egy rövid sprintet futott, hogy tökéletesen felkészülve várja a megméretést. Mikóczy szerint az őket övező szeretetbe szinte belefulladnak. Ugyanakkor óva int mindenkit attól, hogy túlzott elvárásai legyenek a vasárnapi verseny kapcsán.

„A nemzetközi sprinter élmezőny lovai ugyanis versenyről-versenyre körbeverik egymást, és ugyan a Goldene Peitsche egy Group 2-es verseny, de abban öt olyan ló is indul, akik a lóversenyzés legmagasabb osztályába tartozó Group 1-es versenyekben is megállták már a helyüket, vagy olyan formát mutattak, amivel megállták volna. Öt ló között pedig mindig akad egy, aki kimagaslik a többi közül, így nem túlzás, hogy ez lesz Overdose pályafutásának legnehezebb versenye. A mezőny az előzetesen várnál tehát jóval erősebb” – jelentette ki a tulajdonos.

Mikóczy szerint War Artist, Amico Fritz, Smooth Operator, Triple Aspect és a közvetlenül Dózi mellől startoló Contat tartozik a veszélyes riválisok közé. Hozzátette még, hogy a pálya talaja jóval keményebb, mint Pozsonyban és Budapesten volt. Overdose a német fogadóirodáknál is favorit, ám ezt is sokkal inkább a szeretet megnyilvánulásának tartja, szerinte nincs ekkora különbség a lovak között.

A PannoniaOverdose.hu Mikóczy Zoltán szavaihoz annyit tett hozzá, hogy Overdose eddigi két idei feladatát könnyen megoldotta, de Párizs óta nem indult ilyen erős mezőnyben, és még mindig nem derült ki, mennyit bír a lába a 15 hónapos kihagyás után, hiszen ennyit még nem kértek tőle, mint amennyi a vasárnapi győzelemhez kell.

Címkék: losportoverdose
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu