Kemény Dénesék senkitől sem félnek

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 14:57
A hétvégén Egerben kerül megrendezésre a III. Volvo Kupa, amelyen az aranyérmet hozó pekingi olimpia óta hazai medencében először találkozhatunk hivatalos mérkőzésen a Kemény Dénes szövetségi kapitány által irányított magyar vízilabda-válogatottal. Csapatunk átalakulóban van, Peking után akadt, aki lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, mások gondolkodnak, esetleg pihenőjüket töltik. A csapatával három olimpiai bajnoki címet nyert szakember a kedd délelőtti edzést követő sajtótájékoztatón elmondta: az egri torna számára nagyon fontos információkkal szolgál majd a nyári, római világbajnokságot illetően.


A torna súlyára jellemző, hogy azon a pekingi olimpia férfi pólótornájának mindhárom érmese részt vesz, a szomszédos, december óta Kovács István által dirigált Romániával kiegészülve. Válogatottunk az előző két Volvo Kupát – Debrecenben, majd Kecskeméten – megnyerte, így a cél Egerben sem lehet más. No persze, egy magyar férfi vízilabda-válogatottnak illik mindig és mindenhol a végső győzelemre játszania…

„Az elmúlt években bebizonyítottuk, hogy senkitől sem félünk, viszont bennünket minden ellenfélnek tisztelnie kell – mondta a sajtótájékoztatón Kemény Dénes. – Az egri torna, illetve az egész hét, amelyen együtt tudunk készülni a válogatottal, fontos információkat ad majd számomra azzal kapcsolatban, hogy kire számíthatok a nyári vb-n. Valamint távlati célként már a londoni olimpián. Fél szemmel már most arra is figyelnünk kell közben, hogy a 2012-es olimpiára aranyesélyes válogatottunk legyen. Elsősorban azt a tizennyolc játékost szeretném szerepeltetni, akiket a keretbe meghívtam, de utólag három ember is bekerült, elképzelhető, hogy olyan benyomást tesznek rám, ami alapján nekik is bizonyítási lehetőséget adok.”

 

Szivós Márton barátkozik az új vb-labdával (fotó: Kovács Attila)


„A három hétvégi mérkőzésnek így nagy szerepe lehet a jövőt illetően, de ugyanezt elmondhatom az edzésekről is, hiszen minden lövésnek, minden leúszott hossznak tulajdonképpen ugyanez a jelentősége. A szakmai stáb, tehát az én és kollégáim feladata, hogy a felkészítés, a felkészülés során minden kiszemeltnek egyforma esélyt adjunk, ők pedig éljenek a lehetőséggel és bizonyítsanak. Csütörtökön érkezünk Egerbe, ahol a román csapattal közös edzésen veszünk részt, majd másnap technikai értekezletet tartunk az addigra már a helyszínre érkező többi csapattal, hogy megbeszéljük a részleteket. Én szeretném, ha az Európában szokásos tizenöt játékos kerülne nevezésre mérkőzésenként. Még nem tudom pontosan, hogy az amerikaiak és a szerbek kerete mennyire változott meg az olimpiaihoz képest, de azt szinte biztosra veszem, hogy Londonra gondolva, hozzánk hasonlóan ők is már most nekiláttak egyfajta fiatalításnak, átalakításnak. A Partizan az Euroligában megmutatta, hogy a szerb vízilabda az olimpiai gondjaik, bajaik ellenére roppant erős: a Komjádiban verték a Vasast, Egerben döntetlent játszottak, Belgrádban pedig mindkét magyar ellenfelüket legyőzték. Nehéz, de szakmailag előremutató mérkőzésekre számítok. Debrecenben és Kecskeméten a sportágat is népszerűsítenünk kellett, Egerben ez nem a feladatunk, ott a sportág iránti lelkesedést kell a továbbiakban is fenntartanunk.”

Martin György, a honi szövetség decemberben újonnan megválasztott első embere a SportHirado.hu kérdésére válaszolva elárulta: a torna megrendezésének költsége nyolc-kilenc millió forint. Az érkező csapatok a szokásoknak megfelelően ezúttal is saját magukat utaztatták, az itteni ellátásuk viszont a vendéglátó dolga. Illetve a LEN játékvezetői küldésének eleget téve egy amerikai bírót azért utaztatnunk is kellett.

 

Azzal mindenki egyetértett: Debrecen és Kecskemét után Egerben is kupagyőzelem a férfiválogatott célja (fotó: Kovács Attila)


„A szövetség és a kupa névadó szponzora felkért bennünket a torna megrendezésére, mi pedig örömmel mondtunk igent – nyilatkozta Halmos R. Péter, az egri vízilabda-szakosztály vezetője. – A vb mellett ez lesz a legrangosabb válogatott vízilabdatorna az idén Európában, hiszen mindhárom aktuális olimpiai érmes ellátogat hozzánk. A jegyek eddigi eladásából arra következtetek, hogy telt ház fogadja majd a csapatokat, természetesen elsősorban a mieinket, hiszen a férfi vízilabda után nemcsak Magyarországon, de talán egész Európában Egerben a legnagyobb az érdeklődés. Köszönet ezért a háromszoros olimpiai bajnok férfiválogatottunk presztízsének, hírnevének, eredményének.”

„A két évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében minden évben vállaltuk egy tavaszi nemzetközi torna névadó szintű támogatását – mondta Sztárcsevity Andrea, a névadó szponzor, a Volvo képviselője –, méghozzá vidéki városokban. Célunk ezzel az volt, hogy minél több helyen kedveljék meg ezt a sportágat, ezt a válogatottat az emberek. Hozza közelebb a szurkolókat a csapathoz, a gyerekeknek pedig csináljon kedvet hozzá. A gazdasági válság, amely az autóipart igen erősen érintette, már az elmúlt nyáron éreztette előszelét. Akkor meghoztuk azokat a döntéseket, amelyeket indokoltnak véltünk, számba vettük, mi az, amiről le lehet, illetve le kell mondanunk a jövőben. A vízilabda szövetséggel kötött támogatásunk nem tartozott ezek közé, ennek lehetősége fel sem merült, hiszen ez egy olyan dolog, ami csak hosszútávon hozza majd meg az eredményét, különben pedig kidobott pénz lenne.”

III. VOLVO KUPA, A MENETREND:
MÁRCIUS 6. (PÉNTEK):
  • Egyesült Államok – Szerbia 18:15
  • Magyarország – Románia 20:00
MÁRCIUS 7. (SZOMBAT):
  • Egyesült Államok – Románia 16:15
  • Magyarország – Szerbia 18:00
MÁRCIUS 8. (VASÁRNAP):
  • Románia – Szerbia 11:00
  • Magyarország – Egyesült Államok 12:45

 

KERET A VOLVO KUPÁRA
Kapusok: Nagy Viktor (Vasas), Jászberényi Gábor (FTC), Szécsi Zoltán (Eger), Gergely István (Honvéd)
Mezőnyjátékosok: Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes (Vasas), Szivós Márton (Honvéd), Biros Péter, Bundschuh Erik, Hegedüs Gábor, Hárai Balázs, Kiss Csaba, Varga II. Zsolt (Eger), Török Béla (Szeged), Kovács Gábor (Pécs), Pásztor Mátyás (Szolnok)
Tartalékok: Létay Krisztián, Somogyi Balázs (Újpest), Mátyás Zoltán (FTC)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu