Cseh Lacit visszaléptették!

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 24. 13:24
Láztalanul ébredt és reggelizett is Cseh László, bár a gyomra továbbra is rakoncátlankodik - így foglalta össze a legfontosabbakat Kiss László szövetségi kapitány a honi szövetség beszámolójában. Ezzel párhuzamosan, a délelőtti FINA-kongresszuson eldőlt, hogy 1968 után ismét lesz magyar tagja a nemzetközi szövetség végrehajtó-bizottságának, Gyárfás Tamás személyében.


Kiss László szövetségi kapitány jó hírekkel szolgált a magyar szállásról: Cseh Laci láztalan, néhány croissant-t is elfogyasztott reggelire, és jelezte, délután már szívesen lemegy az uszodába, úgymond „fürdeni egyet“. Komoly tréningről még nem lehet szó, elvégre a gyomorpanaszai enyhültek ugyan az olimpiai ezüstérmesnek, ám teljesen nem szűntek meg, némi feszülést, fájdalmat még érzett a délelőtt folyamán.

Azt ugyanakkor máris eldöntötték a szakvezetők, hogy a délutáni technikai értekezleten visszaléptetik Cseh Lacit a 200 pillangótól. „Így egy nappal több marad arra, hogy visszanyerje az erejét, azaz csak szerdán kell először rajthoz állnia“ - mondta Kiss László. Mindez azt jelenti, hogy Cseh a két vegyesúszó-számban indul (a 200 vegyesen szerdán előfutamot kell úsznia, délután középfutamot, másnap döntőt, vasárnap pedig 400 vegyesen indul - és ha teljesen jól érzi magát, a 4x200 méteres gyorsváltóba is beszáll, amely pénteken esedékes).

A nap másik jó híre, hogy a FINA kongresszuson - némi izgalmat követően - véglegessé vált, hogy 2009 és 2013 között ismét lesz magyar tagja a végrehajtó bizottságnak. Noha Európa konszenzusos javaslatra törekedett, a francia elnök, Francis Luyce szembeszállt ezzel, ezért a zürichi kongresszuson egyszer már megszavazott nevekre, plusz a francia sportvezetőre újra voksolni kellett. Gyárfás Tamás végül a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtve - a FINA új alelnöke, Nory Kruchten és új főtitkára, Paolo Barelli mögött -, a többieket nagy fölénnyel megelőzve vált a Büro tagjává. Az úszósportban ilyen magas tisztséget utoljára Rajki Béla töltött be, még 1968-ban.

„Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben a nagyszerű sportdiplomáciai sikerben - de most tényleg az a legfontosabb, hogy Cseh Laci visszanyerje az erejét, és jövő héten megmutassa, hogy a világ legjobbjai közé tartozik“ - mondta a kongresszust követően Gyárfás Tamás.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu