Hosszú-tripla, Biczó-ezüst Berlinben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 21. 19:32
Hosszú Katinka a 400 vegyes és a 200 vegyes után 100 háton is aranyérmet nyert a berlini úszó Európa-bajnokságon, a csütörtöki versenynapon. Kilencszeres Eb-elsőnek mondhatja magát. Biczó Bence ezüstérmet ért el 200 pillangón.


A Vasas háromszoros világbajnokát alig 40 perccel a 200 méter vegyesen aratott diadala után szólították ismét a medencébe. Az első 50 méter után negyedikként fordult, de a második hosszon feljött a második helyre. Úgy tűnt, ezen már nem tud javítani, azonban az utolsó métereken hatalmasat hajrázva századra azonos idővel, 59.63 másodperccel csapott célba a végig vezető dán Mie Östergaard Nielsennel. Hosszú 56 századot javított szerdai elődöntős idején.

Hosszú harmadik aranyérmét nyerte Berlinben: hétfőn 400, csütörtökön pedig 200 méter vegyesen védte meg a címét. Pályafutása során pedig kilencedik normálmedencés Eb-aranyát gyűjtötte be.

A berlini kontinensviadal nyolcadik magyar érmét szerezte meg a tíz egyéni és egy váltó számban induló Hosszú: 200 és 400 m vegyesen, illetve 100 m háton aratott diadala mellett aranyérmet nyert még Cseh László 200 m vegyesen, ezüstérmes lett a nyíltvízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva és 25 km-en Olasz Anna, illetve harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia, valamint Kapás Boglárka 800 m gyorson.

Női 100 m hát, Európa-bajnok:
HOSSZÚ KATINKA és Mie Östergaard Nielsen (Dánia) 59.63 másodperc  
3. Georgia Davies (Nagy-Britannia) 59.74

Biczó Bence ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A 21 éves magyar versenyző a fináléban az első 50 méter után a harmadik helyen haladt, féltávnál viszont már második volt, és bár az utolsó, negyedik hosszon riválisai közelítettek hozzá, a hajrában még újítani tudott, így a két évvel ezelőtti, debreceni kontinensviadalon elért eredményéhez hasonlóan második lett.

Biczó 1:55.62 perccel csapott a célba, ami 82 századdal volt gyorsabb, mint a szerdai elődöntőben úszott ideje, ezzel pedig mindössze 33 századdal maradt el a győztes dán Viktor Bromertől.

Címkék: hosszu_katinka
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu