Gyurta Dani máris Európa-csúcsot úszott!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 10. 10:15
Parádésan kezdett a magyar úszóválogatott az isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságon: a nyári római „nagymedencés” világbajnokságon 200 méteren aranyérmes Gyurta Dániel 56,89 mp-re javított a 100 m mell kontinenscsúcsát. A klasszis teljesítményének értékét növeli, hogy elvileg a gyengébb számában remekelt az előfutamban. Mi lesz, ha a 2004-ben olimpiai ezüstérmes a kedvenc távjához érkezik?


Gyurta Dani a mostani selejtezőben éppen az eddigi rekorder orra alá tört borsot, hiszen futamában megelőzte Sztanyiszlasz Lahtyukovot. Az orosz úszó november 15-én Berlinben érte el eddigi legjobbját (57,11 mp).

„Direkt készültünk a száz méterre is, és azt is eldöntöttük, hogy már a délelőttöt megfogom - mondta Gyurta Dániel, akinek elsőként öccse, Gergő gratulált a parton. - Nem lepett meg, hogy ennyire jól ment, és bár elfáradtam, maradt még bennem bőven délutánra, aztán majd kiderül, mire lesz ez elég. Egyébként Gege (Gergő - az öcs) 200 vegyesen úszott egyéni csúcsa megadta a nap alaphangját, én sem maradhattam le mögötte!"

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu