Felért Európa tetejére Ungvári Miklós

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 24. 17:44
Megnyerte a 66 kilogrammosok versenyét Ungvári Miklós a Tbilisziben zajló cselgáncs Európa-bajnokságon. Az MTK-Erzsébetváros versenyzője a bírák döntésének értelmében nyerte meg a viadalt, ugyanis sem ő, sem ellenfele, Tomasz Kowalski nem tudott értékelhető akciót összehozni. Ugyanilyen eredménnyel zárult a hosszabbítás is. A szabályok értelmében ilyen esetekben a három bíró határoz a végeredményről. Csernovitzki Éva a hölgyek 48 kg-os súlycsoportjában ezüstérmet szerzett. Hogy teljes legyen az éremkollekció, Karakas Hedvig az 57 kg-osok között lett bronzérmes.


A 28 éves magyar versenyző pályafutása során másodszor ért fel Európa csúcsára. 2002-ben a szlovéniai Mariborban is aranyérmet szerzett az Eb-n.

Csernovitzki Éva súlycsoportjában mindössze tizenöten indultak, így a magyar lány erőnyerőként egyetlen sikerrel már az elődöntőben tudhatta magát. A fináléban a francia Frederique Jossinet ipponnal verte honfitársnőnket, akinek így maradt az ezüstérem.

Az 57 kg-osok között Karakas Hedvig remekül menetelt, az elődöntőben az olimpiai és vb-második holland Deborah Gravenstijnt is legyőzte, így bronzéremmel zárta a viadalt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu