Felemás magyar Európa-bajnokság

Szerző: MTILétrehozva: 2010. szeptember 13. 19:26
A magyar női válogatott óriási csatában, meccslabdáról kikapott a hétfői negyeddöntőben a tavaly ezüstérmes lengyelektől, így a folytatásban az 5-8. helyért küzdhet az asztaliteniszezők ostravai Európa-bajnokságának csapatversenyében. A másodosztályban szereplő férfiak legyőzték az olaszokat, így már csak egy sikerre vannak az élvonalba jutástól.


A hölgyeknél Póta Georgina gyorsan kikapott a honosított Li Qiantól, majd Tóth Krisztina magabiztosan legyőzte a rivális másik ázsiai származású játékosát, Xu Jiét. A harmadik meccsen az Eb-n eddig százszázalékos Lovas Petra már 2-0-ra vezetett a paralimpiai bajnok Natalia Partyka ellen, végül azonban a döntő szettben három mérkőzéslabdát is hárítania kellett nagyon fontos újabb győzelme megszerzéséhez. A folytatásban Tóth ugyanakkor nem bírt Li Qiannal, így 2-2-nél Pótának kellett volna bravúrt elérnie Xu Jie ellen, s bár nagyon közel volt hozzá - öt meccslabdája is volt -, ez végül nem sikerült neki, így vereség lett a vége. A keddi első helyosztó mérkőzésen a német-román csata vesztese lesz a magyarok riválisa.

A másodosztályban szereplő férfiak hétfői első meccsükön az olaszokkal csaptak össze a 17-24. helyért, a siker létfontosságú volt a cél, az első osztályba jutás eléréséhez. Harczi Zsolt csapata végül 3-1-re nyert, s már csak egy győzelmet kell aratnia ahhoz, hogy visszajusson az élvonalba. A magyarok 19 órától a belgákkal játszanak a 17-20. helyért.

A csapatverseny szerdáig tart, majd csütörtöktől vasárnapig az egyes és páros versenyszámok küzdelmei következnek.

Címkék: asztalitenisz
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu