Elvonás: a kiemelt sportágak megússzák

Szerző: MTILétrehozva: 2014. augusztus 1. 12:28
A nemrégiben bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás nem érinti majd az úgynevezett kiemelt sportágak támogatását - írta több forrásra hivatkozva a Népszabadság pénteken.


A lap múlt héten adott hírt arról, hogy mintegy 2,7 milliárd forinttal vágták meg az előirányzott összeget. Néhány szövetség a lap szerint drasztikus csökkenéssel kalkulálhatott: a kerékpárosoknak szánt összeg 78, a kajak-kenusoknak kínált 69 százalékkal csökkent volna.

Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke megerősítette a lap információit, mint mondta, a minisztériumból azzal hívták fel, hogy mégsem a sportágakra szánt pénzt vonják el. Baráth Etele, a kajak-kenusok első embere a Népszabadságnak azt mondta: hivatalos értesítést nem kapott, de informálisan arról tájékoztatták, hogy a kormány úgy döntött, mégsem nyúl a kiemelt sportok finanszírozásához.

Simicskó István sportért felelős államtitkár szintén megerősítette a lap értesülését. Tájékoztatása szerint a stadionfejlesztési program időbeni kiterjedése lehetővé teszi a források átcsoportosítását.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu