Cseh László három aranya és két csúcsa

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 14. 19:58
A pénteken Európa-csúcsot úszó Cseh László szombaton két magyar rekorddal és három aranyéremmel zárta a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságot. A Kőbánya SC csillaga 50 m pillangón 23,29 mp-cel, míg 100 m vegyesen 53,38-cal ért el csúcsot. Harmadik sikerét 200 m pillangón aratta.


A nyári római világbajnokságon győztes Gyurta Dániel 100 m mellen 57,39-cel győzött és ért el honi rekordot.

„Nem volt rossz, de a 200 pillében még maradt bőven - értékelt Cseh a nap végén. - Ráadásul újból rá kellett jönnöm: rosszul választottam dresszt, ezen a távon nem jó az egésztestes, kicsit visszahúzott. Még nem az igazi a kétszáz, de az érzés kezd visszajönni. Úgy gondolom, a forma az időszaknak megfelelő, egy hónap múlva még jobban fog menni.“

Gyurta szintén elégedett volt, de nem maradéktalanul, mert közepes rajtja miatt 18 századdal elmaradt az Európa-rekordtól.

"Tudom, mindenki a rajtommal jön, amikor Rómából hazatértem világbajnokként, egy idősebb edző azzal fogadott, hogyha jól rajtolok, akkor megvan a világcsúcs... - mondta a bajnok. - Gyakorlom, gyakorlom, de valamiért így sikerül... Ettől függetlenül azt hiszem, biztató időket úsztam az Európa-bajnokság előtt, határozottan úgy érzem, 2006 óta folyamatosan fejlődöm, egyre jobban és jobban megy."


A hölgyeknél Verrasztó Evelyn két bajnoki címmel gyarapodott, míg Szepesi Nikolett 50 m háton lett aranyérmes, délelőtt pedig 27,64-gyel országos csúcsot úszott.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu