Birosék német-veréssel zártak

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 1. 11:25
Ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a római világbajnokságon, miután a helyosztón 9-6-ra verte a csoportkörben a mieinket meglepő Németországot. Biros Péterék már 8-2-re is vezettek a találkozó folyamán, ám a végén kiengedtek, így az ellenfél felzárkózott. Ennek ellenére nemzeti csapatunk győzelméhez kétség sem férhetett.


 

FÉRFI VÍZILABDA, AZ 5. HELYÉRT:
MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 9-6 (4-1, 1-0, 3-1, 1-4)

Akár a sors keze, akár a véletlen folytán került Kiss Gergőék útjába a német válogatott, csak örülhettünk neki, hogy Hagen Stamm együttesével kell megharcolnunk az ötödik helyért. No, igen. Az ötödik helyért. Nehéz dolog ez, hiszen a mindenkori olimpiai bajnoktól - főként, ha a magyar válogatottról van szó - mindenkor érmes helyezéseket várnak. A szerbek elleni kőkemény ütközet és vereség után azonban egyetlen cél lebeghetett Kemény Dénes fiai előtt: bekerülni az első ötbe.

Kicsit deja vu-je lehet az embernek. Nyolc évvel ezelőtt, Fukuokában hasonló élményben volt része a Sydneyben aranyat nyerő csapatunknak. Akkor is ötödikek lettünk, és a négyéves ciklus végén, Athénban ismét mi állhattunk a dobogó legfelső fokára. Ha innen közelítjük meg, máris remek eredménynek tűnik az az ötödik pozíció. 

 $$jatekos$$

Szóval örülhettünk a németeknek, hiszen végre megmutathattuk, csak kisiklás volt a csoportmeccsek alatti 7-7-es iksz.  Ez végül be is bizonyosodott, igaz, a végjátékot elszórakozták a srácok.

Az első félidő álomszerűen alakult. A legutóbb még parádézó, a negyvenhez közelítő Alexander Tchigir kapujába csak úgy potyogtak a magyar gólok. Bement ötméteresből, ziccerben centerből és távoli bombából is. A második félidőre szinte évtizednyi időszak után le is cserélték portásukat a németek. 

Sokat ez sem segített, Kis Gábor azonnal folytatta a gólgyártást, Madaras Norbert büntetőjét követően pedig már 8-2-re vezettünk. Azt hittük kiütés lesz, aztán meleg lett a pite...

Az utolsó részben már megnyertnek hitték játékosaink a meccset, pontatlanul, lazán pólóztak, aminek négy bekapott gól volt a „gyümölcse". A győzelmünket azért nem fenyegette veszély, 9-6-ra nyertünk és végül az ötödik helyen végeztünk. Az első félidei teljesítményünk talán az egyik legjobb volt a világbajnokság során. Mindenesetre Róma után folytatódhat a csapatépítés a jövő évi nagy megmérettetésekre. 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu