Zokog Ribéry, zokog Franciaország

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. június 6. 20:22
Sérülése miatt nem vehet részt a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságon Franck Ribéry. Két helyen is változott a francia vb-keret a nap folyamán.


Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya a hét elején még jelölte az utazó keretbe a Bayern München szélsőjét, de korántsem volt biztos a részvétele, mivel deréktáji fájdalmai nem múltak el teljesen. Ribéry múlt szombat óta "célirányos orvosi kezelést kapott, hogy egy héten belül felépüljön", és a francia válogatottnál jelezték, hogy azután dől el, utazhat-e a vb-re.

Az edzőtáborozás elejére nagy nehezen rendbe hozták, a vizsgálatok megnyugtató eredménnyel zárultak - mondta Didier Deschamps. Az első héten kezeléseken, speciális gyakorlásokon vett részt, ezt folytatta a játékosoknak adott kétnapos pihenő során, majd emelték az edzés intenzitását. Péntek délelőtt azonban - még mielőtt a többiekhez csatlakozhatott volna - futógyakorlatok közben éles fájdalmat érzett. Ezután újabb vizsgálatot végeztek el, és kiderült, hogy romlott az állapota, így Ribéry nem edzhet és nem játszhat a világbajnokságon - ismertette.

Kikerült a keretből Clément Grenier, az Olympique Lyon combsérüléssel bajlódó támadó középpályása is. A két kieső helyére Morgan Schneiderlin, a Southampton és Rémy Cabella, a Montpellier játékosa kerül. A franciák a hondurasiakkal, a svájciakkal és az ecuadoriakkal találkoznak majd a csoportszakaszban.

A francia keret:
kapusok: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Stéphane Ruffier (Saint-Etienne), Mickael Landreau (Bastia)
védők: Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint-Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid)
középpályások: Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Rémy Cabella (Montpellier), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Morgan Schneiderlin (Southampton), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Rémy (Newcastle United)

Vb 2014, a sérültek álomcsapata: Valdés - K. Walker, Badstuber, Mensah, Oviedo - Strootman,  Thiago, Gündogan - Walcott, Falcao, Ribéry.

Címkék: Franck Ribéry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu