Zalában is megskalpolták a bajnokot

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 29. 20:53
Kezdetben úgy tűnt, a kimaradt helyzetek mérkőzése lesz a ZTE és az MTK összecsapása, az ötszázadik NB I-es találkozóján védő Végh Zoltán kapujába azonban megtalálták háromszor is az utat az egerszegi játékosok, s erre a fővárosiak csupán egyszer tudtak válaszolni. 3-1 lett tehát a vége, s beharangozónkban feltett kérdésünkre, hogy sikerül-e felráznia a Supka Attila irányította szakmai stábnak a Zetét, megkaptuk a választ: sikerült!


Labdarúgó NB I, 6. forduló
ZALAEGERSZEGI TE FC - MTK BUDAPEST FC 3 - 1 ( 1 - 0 )
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3000 néző. Vezette: Solymosi (Takács G., Huszár)
ZALAEGERSZEG: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Botis, Szamosi - Zsömlye (Tóth Z., 71.), Máté P., Petneházi (Kottán K., 77.), Hajdú - Meye, Balázs (Davidov, 64.) Vezetőedző: Supka Attila.
MTK: Végh - Radulovics, Lambulics, Bajusz, Melczer (Kecskés, 46.) - Nagy G.,Zsidai, Pátkai (Szabó Á.,75.), Pintér Á., Pál -Hrepka (Lencse, 46.). Vezetőedző: Garami József.
Gólszerző: Meye (45.+1.), Balázs (47.), Hajdú (49.), illetve Pál (80.)
Sárga lap: Balázs Zs. (30.), Meye (54.), Radulovics (70.)

 

A ZTE FC és az MTK az egerszegi pályán is egyperces néma tisztelgéssel emlékezett meg a zalaiak egykori edzőjéről, Garamvölgyi Lajosról, akinek temetése éppen ezen a napon volt.

A hazaiak nem kezdtek megilletődötten, hiszen azonnal kezükbe vették az irányítást, Huszár Balázs asszisztens pedig zászlaját, amivel háromszor is lesen állította meg a Zete probálkozását.

Az MTK inkább a kivárásra játszott, amikor azonban lehetősége kínálkozott, Pál Andrással az élen alaposan megkeverte a vendéglátók jobb oldalát.

Szabadrúgásokból mindkét fél tudott felmutatni érdemleges próbálkozást, igaz a félidő előrehaladtával a fővárosiak ebben a tekintetben átvették a vezetést.

Az első játékrész korántsem egetrengető színvonalába rondított bele Balázs Zsolt sárga lapja, bár az sokat elárul a történtekről, hogy ezt egyáltalán kiemelten kezelhettük.

S ha már Balázs szóba került, nem csupán a kártyát, de elpuskázott lehetőséget is begyűjtött, az első negyvenöt perc tehát a támadó számára aligha maradt túlzottan emlékezetes.

Zárásként még Petneházi Márk válhatott volna hőssé. Mondanunk, illetve írnunk sem kell talán, hogy állított helyzetből követte el tettét, Végh Zoltán azonban állta a sarat.

Petneházi nem, Roguy Meye aztán mégis talpra ugrasztotta a zalai aréna nézőit, hiszen a ráadás percében beköszönt, s ez a gól a találkozó további menetét is alaposan átírta.

Balázs remekül kapta el a második felvonás kezdetét, s ha addig számon is kérhettek rajta az elszórakozott esélyeket a hazai drukkerek, gólja sok mindent felülírt a 47. percben.

A gólszerzés örömét irigyelte meg talán Hajdú Norbert, hiszen ő két percre rá volt eredményes. Az állás sejtetni engedte, Supka Attila remek húzást hajtott végre azzal, hogy alaposan felforgatta a beharangozott kezdőcsapatot.

Viszont, hogy ne legyen azért minden olyan egyértelmű, arról Pál kívánt gondoskodni, pontosabban az MTK próbálta menteni, ami még menthető. Igaz, néha éppen a lábakat nem sikerült, ezért is csúszott be több szabálytalanság mindkét oldalon.

S amikor már a találkozó színvonala alábbhagyni látszódott, Tóth Zoltán beadása után Hajdú, majd nem sokkal később a megiramodó Meye szerezhetett volna gólt.

Ők nem tették, Pál viszont igen, s akárhogy is számoltuk, ekkor még bő tíz perc volt hátra az összecsapásból...

Több találat aztán már nem esett, s a 3-1-es végeredménnyel a ZTE FC újra talpra állt. 

EDZŐSZEMMEL:
Supka Attila: - Úgy érzem, a fiatal csapat élt a felkínált lehetőséggel és a játék minden elemében felülmúlta az ellenfelet.
Garami József: - A jól játszó Zalaegerszeg ellen egy ötperces rövidzárlat végzetesnek bizonyult. Null-három után már képtelenek voltunk felállni a padlóról.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu