Világbajnok lehet a Newcastle edzője

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 12:16
Négy év alatt a hatodik menedzserét nevezheti ki a Newcastle United labdarúgócsapata a napokban, miután csütörtökön véglegessé vált: Keving Keegan távozik a „szarkáktól”. A Nagy Egérnek is becézett korábbi klasszis futballista jövője a vezetőséggel történt összetűzése után bizonytalanná vált az észak-angliai csapatnál. A sok találgatás után a szakember csütörtök este közleményben tudatta, hogy távozik az együttes éléről. Utódai között felmerült az Everton edzőjének, David Moyesnak és a Juventus korábbi trénerének, a francia Didier Deschampsnak is a neve.


 

Keegan összesen nyolc hónapot tölthetett a Michael Owen nevével fémjelzett együttes élén. Idén januárban érkezett – ahogy az lenni szokott egy patinás együttes esetében - világmegváltó tervekkel, azonban eredmények nélkül, megbukva kellett távoznia.


A Newcastle vezetésével történt nézeteltéréshez valószínűleg az is hozzájárulhatott, hogy a most futó idényt sem kezdte éppen fényesen a fekete-fehér gárda. Jelenleg a 11. helyen állnak egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a hátuk mögött. A javítás érdekében természetesen megkezdődött az ilyenkor szokásos utódkeresés – nem csak a csapat, hanem a média részéről is.


A jelenleg az Evertont irányító David Moyes neve már Sam Allardyce menesztésekor, januárban felmerült, mint lehetséges utód. Az ő kinevezését nehezíti a tény, hogy új szerződést írt alá a Stolwerckosokkal.


Ennél egyszerűbb a helyzet a legutóbb a Juventust irányító Didier Deschamps esetében, hiszen a világ- és Európa-bajnok korábbi középpályás most munka nélkül tengődik. Az ő ügyét elősegítheti, hogy a „szarkák” sportigazgatója, - aki miatt többek között távozott Keegan – korábbi Chelsea-s csapattársa, Dennis Wise.


A döntés egyelőre várat magára, azonban nem késlekedhetnek sokat a United vezetői, hiszen a világbajnoki selejtezők után, a jövő héten, szeptember 13-án az újonc Hull City elleni hazai összecsapással folytatódnak a Premier League küzdelmei.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu