Vereséggel rajtolt a Kecskeméti TE

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 1. 18:49
A Budapest Honvéd együttese idegenben egy góllal legyőzte az elmúlt hetekben remek formában játszó Kecskeméti TE csapatát A Ligakupa D csoportjának 1. fordulójában. A helyzetekben bővelkedő és két kiállítással tarkított mérkőzést 3-2-re nyerték meg a fővárosiak.


 

LABDARÚGÁS, LIGAKUPA, D-CSOPORT, 1. FORDULÓ

KECSKEMÉTI TE-ERECO - BUDAPEST HONVÉD 2-3 (1-2)
Kecskemét, 600 néző. Vezette: Kovács G. (Kis Z., Beidek A.)


KECSKEMÉT: Velimirovics - Menyhárt, Balázs, Bagi, Koszó (Sándor, 69.)- Szilágyi (Ábel, 62.), Alempijevics, Szavics, Rusvay (Kósa 73.)- Kormos, Osilla (Pénzváltó, 46). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
HONVÉD: Tóth - Fazekas (Horváth, 90.), Simic, Madar, Ivancsics - Hidi (Albarracin, 73.), Horváth, Dobos (Varga, 46.), Sztojakovics (Vasas, 46.) - Sizino (Tárkányi, 62.), Arszinijevics. Vezetőedző: Pölöskei Gábor
Gólszerző: Szavics (11.), Kormos (70.) ill. Sztojakovic (10), Dobos (37. - 11-esből), Arszenijevics (61.)
Sárga lap: Balázs (8.), Sztojakovics (32.), Menyhárt (36.), Fazakas (86.)
Kiállítva: Sándor (80.) ill. Albarracin (75.)

 

Igen álmos hangulatban kezdődött a mérkőzés, majd a kezdeti tapogatózás után a Honvéd átvette az irányítást. A kilencedik percben Ivancsics jobb oldali szabadrúgása még a felső lécen csattant, egy percre rá azonban a vendégek egy hatalmas kapushibának köszönhetően már megszerezték a vezetést. Ekkkor Sztojakovics egy kapu előtti kavarodás után 11 méterről lőtt, a kapu közepébe tartó próbálkozást Velimirovics ölre akarta venni, a labda azonban átcsorgott a lábai között, majd a gólvonalon is, így gyorsan előnyhöz jutott a fővárosi együttes (0-1).

Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, a tizenegyedik percben ugyanis Szavics remekül vett le egy átadást a 16-os vonalán, majd egyből kapura fordult, lövését követően a jobb felső sarokba vágódott a labda (1-1).

Az iramra nem lehetett panasz a folytatásban sem, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a technikai hibáknak köszönhetően azonban rendre kimaradtak a helyzetek. A hazai szurkolók leginkább akkor idegeskedtek, amikor Velimirovics kapusnak kellett játékba avatkoznia, a fiatal hálóőr ugyanis szemmel láthatóan megilletődötten lépett pályára, és sokat bizonytalankodott a kapuban.

A harmincharmadik percben megszerezhette volna a vezetést a KTE. Szilágyi remekül futott el a jobb oldalon, majd középre ívelt, a berobbanó Ossila azonban 5 méterről az üres kapu mellé fejelt.

Nem sokkal később újra előnybe került a Honvéd. Arszenijevics kicselezte a 16-oson belül Menyhártot, aki ezt követően akasztotta a vendégek csatárát. A megítélt büntetőt Dobos a jobb alsó sarokba lőtte (1-2).

Az első félidő hajrájában újra Ossila került óriási helyzetbe, azonban a kaput sem sikerült eltalálnia. A félidő végéig már nem változott az eredmény. A szünetben Pölöskei Gábor kettő, míg Tomislav Sivic egy helyen változtatott csapatában.

A második játékrész is mozgalmasan indult, négy perc alatt két-két komoly helyzetet is kidolgoztak a csapatok, újabb gól azonban nem esett. A vendégek előnyük tudatában sem álltak vissza védekezni, teljesen kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A hatvanadik percben Ivancsics remek ütemben szöktette Sizinót, a csatár azonban ajtó-ablak helyzetben centikkel a bal kapufa mellé lőtt.

Egy perccel később két gólra növelte előnyét a vendégcsapat. Bagi röviden fejelte haza labdát, Arszenijevics lecsapott rá, majd a kiszolgáltatott Velimirovics mellett a kapuba lőtt (1-3).

A sok hibával játszó KTE játékosai kissé tanácstalannak tüntek a harmadik bekapott gól után, azonban Tóth kapus hibájából mégis szépíteni tudtak. Szavics 28 méteres lövését ugyanis csak kiütni tudta a vendégek portása, a jókor érkező Kormos így könnyedén guríthatott a halóba (2-3).

Negyedórával a vége előgtt emberelőnybe került a Kecskemét. A mindössze két perce pályán lévő Albarracin páros lábbal beleszállt Szavicsba, amiért Kovács játékvezető felmutatta neki a piros lapot.


A hajrára megfogyatkoztak a hazaiak is. A szintén csereként beálló Sándor mintha le akarta volna másolni Albarracin mutatványát, a félpályánál páros lábbal beleszállt Arszenijevicsbe, amiért ő is megkapta jogos piros lapját.


A KTE legnagyobb egyenlítési lehetősége az utolsó percek egyikében maradt ki, ekkor Szavics 23 méteres szabadrúgását követően a jobb kapufáról pattant ki a labda. Ezután még Kormos előtt adódott lehetőség, a támadó azonban fölé lőtt, így végül megérdemelten nyert a Budapest Honvéd.


EDZŐSZEMMEL:
Tomislav Szivics: - Ez a mérkőzés többek számára egy lehetőség lett volna, de nem tudtakélni vele. Volt, akinek ez lett a búcsúmeccse.
Pölöskei Gábor: - Azt gondolom, hogy idegenben három rúgott góllal megérdemelten nyertünk.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu