Válogatottunkat dicséri a sportsajtó

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 13. 21:29
Végre ünnepelhetünk egy kicsit! A magyar válogatott remekül kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket, sorozatban három mérkőzését megnyerve a második helyen várja a tavaszi folytatást. A hazai média rendkívül pozitívan fogadta a finnországi sikert.


Válogatottunk a Finnország elleni 2-1-es győzelemmel az elmúlt 25 év legjobb kezdését produkálta Európa-, vagy világbajnoki selejtezőkön. Az 1986-os vb óta először fordult elő, hogy a mieink az első négy selejtezőjükből hármat is meg tudtak nyerni, s a remek szerepléssel a csoport második helyén várják a folytatást.

A helsinki győzelem jelentősége különösen nagy - írja a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja -, ha figyelembe vesszük, hogy nálunk magasabban jegyzett ellenfelet idegenben csupán egyszer tudtunk legyőzni az elmúlt negyedévszázadban: tavaly Dániában diadalmaskodnunk, ám az a mérkőzés a továbbjutás, valamint a helyezések szempontjából már tét nélküli volt mindkét együttes számára.

A 94. percben kiharcolt helsinki győzelmet a hazai média is értékelte, az alábbiakban a szerdai lapokból, illetve az internetes híradásokból idézünk:

"Dzsudzsák: tökéletes befejezés" - írja a Népszabadság mai nyomtatott kiadása, és hozzáteszi: "Mint 'rendesen', magyar gól Helsinkiben a kilencvennegyedik percben".

"Dzsudzsák: micsoda befejezés! Az utolsó pillanatban szerzett góllal aratott értékes győzelmet az Egervári-alakulat, kilenc ponttal várja a folytatást" - írja a Népszava a találkozóról.

"Mi jöttünk, a rokonok mennek, a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert a finnek ellen, s jó helyzetben várja az Eb-selejtező folytatását" - fogalmaz a Magyar Nemzet.

"Újabb csodás hajrá! A 94. percben lőtt góllal nyertünk" - olvasható a mai Blikkben, míg a Bors így fogalmazott: "Dzsudzsák a legjobbkor villant, Szalai ötödik válogatott meccsén negyedszer volt eredményes".

A Nemzeti Sport szerdai címlapján a "Hajtottak, küzdöttek, győztek!" cím nemzeti színekben pompázik, a sportnapilap beszámolója szerint Koman Vladimir beállításával megváltozott a csapat játéka, a Sampdoria légiósa hatalmasat lendített a válogatott teljesítményén.

A Népszabadság online kiadása "Diadal Helsinkiben: Találj be szépen, kis Balázs!" címmel összegzi a keddi sikert. Az Index elemzésében "szervezettnek" írta le a magyar válogatott játékát, a beszámoló szerint Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám ezúttal is igazolta jó formáját, de a gólpasszt adó két játékos, Koman Vladimir és Elek Ákos is dicséretet érdemel.

A finn Iltasanomat című napilap "A rémálom folytatódik" címmel számol be a magyar válogatott győzelméről, utalva a 13 évvel ezelőtt vb-selejtezőre, amikor szintén az utolsó pillanatokban szereztünk sorsdöntő gólt a házigazdák ellen. Az írásban Király Gábort, és természetesen a két magyar gólszerzőt dicsérik, emellett megemlítik, hogy a végkifejlet ezúttal is a finnek számára volt drámai, akárcsak a sokat emlegetett 1997-es összecsapáson.

A Sporthirado.hu sem fukarkodott a jelzőkkel: miután kiugráltuk magunkat, a "Drámai magyar siker Finnországban!" címmel összegeztük a látottakat, amelyben Egervári Sándor és Szalai Ádám is értékelte az átélt élményt.

Az uefa.com címlapsztoriján szintén drámai sikerről ír, a goal.com Szalai Ádámot, az első gól szerzőjét dicséri. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk"
A csapategységet, a küzdeni tudást és a nehéz körülményeket emelte ki Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Finnország ellen az utolsó pillanatokban megnyert Európa-bajnoki selejtező után. A...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Drámai magyar siker Finnországban!
VIDEÓK! Eszméletlenül nagy örömet okozott a magyar futballszurkolóknak Helsinkiben a nemzeti csapat, amely Eb-selejtezőn - tehát nem sörmeccsen - Dzsudzsák Balázs 94. percben szerzett bombagóljával végül 2-1-re legyőzte...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu